L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.937
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:36.452

diumenge, 24 de maig del 2015

Cal votar amb alegria, que és la festa de la democràcia.


Avui hi ha en joc el govern de centenars de municipis del país. La majoria dels ajuntaments són en mans del PP o de socialistes, situació que pot canviar a favor d'altres partits, especialment Compromís amb més de 370 candidatures presentades i que abracen el 90% de la població, fins i tot amb presència en llocs com la Vega Baja, cosa impensable fa només una dècada. 

I amb focus d'atenció importants i preguntes com: l'oposició d'esquerres serà capaç de deixar fora Rita Barberà de l'ajuntament de València? Xàtiva castigarà Alfonso Rus per l'escàndol Imelsa? I en el cas nostre: Compromís aconseguirà la majoria a Tavernes? Tot queda en mans dels electors i la resposta la tindrem a partir de les 10 de la nit.

València: s'acaba l'era de Rita Barberà? 

Aquestes eleccions poden significar el final de l'era de Rita Barberà al capdavant de l'ajuntament de València. L'actual batllessa ha tingut una campanya molt agitada, marcada per les seues sortides de to - el nerviosisme del PP- i per l'escàndol de la filtració de les factures amb despeses escandaloses sota l'etiqueta posada per Compromís 'Ritaleaks'.
Les últimes enquestes indiquen la possibilitat de canvi en el govern municipal, i si en fem cas, el PP perdrà la majoria absoluta i no arribaria a tenir-ne prou de regidors ni amb el suport de Ciutadanos. Les mateixes enquestes deien que les forces d'esquerra a l'oposició podrien sumar la majoria absoluta de dèsset regidors, i per davant de tots el candidat de Compromís, Joan Ribó. 

Xàtiva castigarà Alfonso Rus? 

Amb nocturnitat i a l'últim moment l'actual alcalde de Xàtiva, Alfonso Rus, ha comparegut com a candidat a les eleccions municipals, malgrat l'escàndol per la filtració de les converses en què presumptament se'l sent comptant bitllets i malgrat el fet d'haver estat suspès de militància del PP per la implicació en el cas Imelsa de corrupció. 
Caldrà veure si els electors de la capital de la Costera opten pel canvi, com també caldrà vore si els valencians i valencianes n'opten a nivell general de País Valencià després de tots els afers que hem conegut al llarg de la legislatura de corrupció i les trames en el PP. 

Quin serà el pes municipal de Compromís? 

Per últim queda plantejar quin serà el paper de Compromís en aquestes eleccions, on de té l'oportunitat de fer un bon paper sobre tot les eleccions municipals, no només pel protagonisme que puga tindre en municipis com València ciutat, sinó també per la quantitat d'alcaldies que puga aconseguir. Tot un envit mantindre els vint-i-dos governs municipals que ara té, a ciutats com Tavernes, Almussafes, Alginet o Godella.

Una força municipal que, si es trasllada al vota autonòmic, pot donar un resultat molt bó a la formació que lideren Mònica Oltra i Enric Morera. 

Siga com siga, cal anar a votar i sobre tot fer-ho amb alegria, que la votació és la festa de la democràcia.
-

1 comentari:

Anònim ha dit...

A quina hora és sabrán resultats?