L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 8 de maig del 2015

Compromis proposa que els 19 milions de multa de la Unió Europea els paguen qui han falsejat els compters



La Comissió Europea proposa multar l'Estat espanyol amb quasi 19 milions d'euros per la manipulació de les estadístiques de dèficit i deute al País Valencià mitjançant l'ocultació sistemàtica d'una part de la despesa sanitària.

El ministre d'Economia, Luis de Guindos, ha afirmat que la multa de quasi 19 milions d'euros "no la pagarà l'Estat. L'ha de pagar qui l'ha de pagar" ha dit el ministre en referència al País Valencià, per fer malament els nombres.

La Unio Europea va iniciar una recerca formal sobre la possible manipulació de les estadístiques del País Valencià al juliol de 2014 amb l' objectiu de determinar si això havia fet que es tergiversaren les dades sobre el dèficit de l'Estat espanyol al llarg de diversos anys. 

Compromís considera que la multa de la Comissió Europea a l’Estat espanyol pel falsejament dels comptes valencians, obeeix “a la gestió corrupta dels populars valencians. Ha estat pràctica habitual i sistemàtica en el partit i el ‘modus operandi’ s'ha aplicat a l'administració pública valenciana, on la gestió corrupta del PP s'ha dedicat a enganyar Europa falsejant els comptes públics”.

Enric Morera afirma que “els responsables polítics del falsejament hauran de donar explicacions públiques, i també els responsables de la Sindicatura de Comptes dels anys investigats i els funcionaris públics incorregut en la il·legalitat en donar per bona amb uns comptes falsos”.

Per al portaveu de Compromís la multa de 19 milions d'euros “no l'ha de pagar la ciutadania. L'han de pagar de les seues butxaques els qui han falsejat els comptes, els qui les han auditat i els qui han permès eixe frau. El nou govern valencià no pagarà les irregularitats, il·legalitats i altres atrocitats comeses en la Generalitat pels seus companys de partit”.

Compromís afirma que durant anys s'ha balafiat, s'ha malversat i a més, s'ha manipulat i falsificat i de res serveix que Alberto Fabra diga que ara són un partit renovat, perquè ell ja era un càrrec públic quan es produïen aqueixes irregularitats i, per tant el PP no pot continuar ni un minut més al capdavant de cap institució pública perquè és un perill per a les arques públiques en particular i per a la ciutadania en general.