L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 12 de maig del 2015

Els impostos de vehicles: S'atrapa més prompte a un mentirós que a un coix

Historial de les pujades de l'impost de vehicles des de l'any 2000

Diu la dita popular que s'atrapa més prompte a un mentirós que a un coix. Però no escarmenten. I tornen a mentir i a voler enganyar al poble, a voler enganyar els veïns. No escarmenten.

¿Però ha dit alguna mentira el PP? Jutgeu vosaltres. Ara acusen el govern de Jordi Joan que ha pujat més els impostos als vehicles que els van pujar ells. I això és fals. I nosaltres ho expliquem. Això d'ensenyar al que no sap, ací ho tenim ben assumit. Que li anem a fer!


Des del 2000 s'han fet quatre pujades en l'impost de vehicles, dos en els darrers 10 anys. Ho podeu estudiar en el quadre. La del 2002 (govern del PP) va suposar grans pujades als cotxes menuts i quasi res de pujada als cotxes grans. Però anem a fixar-nos en l'ultima pujada del PP i la que ha fet el govern. 

- La pujada de l'any 2006 la va efectuar el PP. Ací teniu pujades i percentatges. 
 
- La pujada de l'any 2012  la ver fer el govern actual. Ací teniu pujades i percentatges.



Queda clar ¿no? 

Torneu a mirar els números del 2006 i del 2012, compareu i responeu: ¿qui va fer més percentatge de pujada? Està ben clar, no?. 


Conclusions:

1: El govern de Jordi Joan no ha pujat l'impost als vehicles de menys de 8 cavalls fiscals.

2: El govern de Jordi Joan ha pujat molt menys el percentatge ( 1'32%) del que varen fer ells (25 %) de l'impost de vehicles fins 16 cavalls fiscals, o siga tots els vehicles que usa la gent normalment han tingut pujada màxima 1'32%. El PP els va pujar a tots el 25% .

3: El govern de Jordi Joan ha deixat el mateix percentatge de pujada que ells en els vehicles de gran cavallatge, els de luxe. 

El que hem dit: s'atrapa més prompte a un mentirós que a un coix.

6 comentaris:

Anònim ha dit...

El govern de Jordi Juan ha pujat sols els impostos als vehícles historics donat que va llevar l'exempció al vehícles que tenen més de 25 anys.
Aquesta mesura pot suposar que es donen de baixa i desapareguen del carrer molts dels vehícles antics (sobre tot motos) que a tots ens agrada vore quan es fan les concentracions.
Cal que es torne a posar l'exempció per aquest tipus de vehicles.

Anònim ha dit...

Explica per que un vehicle de mes de 25 anys te que tindre exempcio i les cases de mes de 50 anys no. Casa ma mare es va fer em 1953 i paga IBI com el meu pis que es del 2001.

Anònim ha dit...

Amb Eduardo Bononad es pagava menys impost de circulació que ara.

Anònim ha dit...

I jo tenia 20 anys menys i cobrava al mes exactament set vegades menys que ara.
El meu avi també pagava menys impost de circulació que amb Eduardo Bononad, Manolo Vidal i Jordi Juan.

Anònim ha dit...

Hi ha qui te 5/6 vehicles historics, (motos sobre tot), que han costat un ull de la cara per recuperar-los i ara resulta que el problema son els 15/16 euros de l'impost!!!!. "Anda ya"

Anònim ha dit...

Podries traure la tabla de les pujades que va fer Eduardo Bononad. Eixes si que picaven si.