L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

diumenge, 24 de maig del 2015

L'Ajuntament adjudica la redacció del projecte contra les inundacions del riu Vaca en el Vergeret, Passeig Colon i zona sud de Tavernes



L'Ajuntament de Tavernes ha adjudicat la redacció del projecte que donarà solució als problemes d'inundabilitat de la zona sud del casc urbà, especialment en la zona del Vergeret i del Passeig Colon. L'Ajuntament ha adjudicat la redacció a "Siete Arquitectura + Ingeniería SL", per un import total de 64.323 euros.

L'alcalde de Tavernes, Jordi Juan, ha indicat que l'adjudicació arriba després de vora dos anys d'estudis previs sobre el tipus d'obra a executar i els estudis que devia contemplar en el projecte perquè siga acceptat i aprovat per la Confederació.  

Jordi Joan ha remarcat que "és un projecte complex. Comprén la defensa de la zona sud de Tavernes, des de l'assut fins més enllà del casc urbà, i serà un obra que no té res a vore amb alçar un mur de protecció al llarg d'uns metres, com s'ha volgut fer creure, sinó que és un macroprojecte amb molts problemes a resoldre".

La redacció del projecte atén el consens assolit entre l'alcaldia i la Confederació del Xúquer després que una sentència del Tribunal Suprem declarés com il·legals algunes de les edificacions del sector Vergeret. Jordi Juan ha recordat que el compromís amb la Confederació donava la solució al problema i la tranquil·litat als veïns respecte a la situació dels seus habitatges.

La redacció del projecte comprén estudis com l'alçament topogràfic-planimètric i altímetre del riu Vaca i de l'entorn urbà i rural en una superfície aproximada de 60.000 metres; l'estudi de l'afecció del riu al casc urbà i el projecte d'execució de les mesures correctores de la inundabilitat de la zona sud del casc urbà.

També, com és preceptiu en un projecte d'eixes característiques, inclou els estudis de l'impacte ambiental, l'estudi d'integració paisatgística i un conjunt de documents necessaris per sol·licitar l'autorització prèvia a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer.

El mes d'octubre del 2014, després d'un llarg temps d'anàlisi tècnica de tota la problemàtica i solucions, l'alcaldia ordenava l'inici de l'expedient. El passat mes de febrer, una vegada aprovats els plecs tècnics, administratius i els informes jurídics i d'Intervenció, s'iniciava l'expedient d'adjudicació, que ha finalitzat fa uns dies. 
L'alcalde va iniciar l'expedient del projecte el passat mes d'octubre del 2014
Cronologia dels darrers mesos del projecte

1. Providència de l'alcaldia iniciació expedient, dia 10-10-2014
2. Plec de prescripcions tècniques, 31-10-2014, rebut en Contractació, el dia 12-12-2014
3. Retenció de crèdit, de data 22-01-2015
4. Plec clàusules administratives, de data 28-01-2015.
5. Informe jurídic 2-02-2015.
6. Aprovació expedient i inici de procediment d’adjudicació i invitació a empreses (data límit presentació ofertes 6 de març del 2015. Pressupost base 64.759,20 €, IVA inclòs.
7. Presenten ofertes Arin Ingenieros Consultores SL; Siete Arquitectura + Ingeniería SL i IV Ingenieros Consultores
8. Admissió empreses 11-03-2015.
9: Obertura ofertes econòmiques 23-03-2015
10. Requeriment documentació i garantia definitiva a l’empresa proposada 24-03-2015
11. Presentació documentació i la garantia definitiva, el dia 16-04-2015.
12. Publicada l’adjudicació en el Perfil del Contractant i en la Plataforma de l’Estat del Sector Públic. Firma del contracte en maig i els plecs determinen una duració de 4 mesos per a presentar el projecte.
-

2 comentaris:

Anònim ha dit...

El mes d'octubre és quan digueu que s'inicia l'expedient i el PSOE era part del govern. Tenia que saber perque ells portaven Urbanisme i Hisenda que l'expedient estava en marxa, i no comprenc perquè posar-se cabuts en el ditxos mur del Vergeret a finals de novembre i desembre fins trencar el pacte, i damunt fer arreplega de firmes per demanar un projecte que tenien que saber ja havia iniciat l'expedient.
No ho comprenc, ni crec ho comprenga ningú eixa manera d'actuar a no ser que vullgueren trencar el pacte, que això es segur.
I casualitats, es trenca el pacte i deixen d'apareixer per les xarxes i whasaap videos criticant i ridiculitzan l'alcalde.
Ja havien conseguit l'objectiu, deixar a Compromís a soles com a manera de desgastar a Jordi, i no vores obligats a aprovar actuacions com passos de peatons o totes les millores que el PSOE junt al PP no han volgut aprovar.
Jo veig un pla socialista preparat per evitar que es feren obres de millora els primers mesos de l'any que a la llarga quedarien com a cosa de l'alcalde i així que no pujara tant en eleccions.
Crec que el PSOE ha errat i han perdut en el canvi, i el càstic que tindran de Tavernes serà de cuidao.

Anònim ha dit...

Això és perque el PSOE, al igual que el PP, és sols aparença... Voler aparentar i despres fer el que els rote.
Programa del PP = tot una mentira...
Programa del PSOE = visc en el món de Yupi, però mira que guapo soc...