L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 15 de maig del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Coll verds, la calor... el caloret




La noticia del dia no ha estat a LP, com podíem esperar, la concessió de dues banderes blaves sinó l'aparició de dos ànecs morts en el llac de la Goleta. I això de la aparició dels animals morts, ja feia alguns dies. Dos colls verds van tindre la mala ocurrència de morir-se en la Goleta, veges a saber si perquè eren molt vells, o havien menjat alguna cosa... a saber. Com tampoc sabem si han mort al mateix dia, o si hi ha una gran diferència de temps en la mort d'un o altre. 

Un fet anecdòtic dins de la normalitat del cicle de la vida (nàixer, créixer, reproduir-se i morir).   Normal la mort d'un exemplar d'una comunitat d'ànecs, com és normal que es muiren quasi tots els dies alguna o algunes persones en la comunitat que es diu Tavernes.

Un fet anecdòtic, com es la troballa de dos ànecs morts, es converteix en una "mortandad" com si foren desenes o centenars d'ànecs, en contradicció amb la bona salut que gaudeix la colònia de colls verds i les llocades d'aneguets visibles al llac.


S'ha perdut una bona ocasió per explicar a la gent allò que era important al voltant de la noticia: que el govern municipal va presentar un projecte de regeneració total del llac de la Goleta per tal de sanejar, millorar, etc. tot el sistema de circulació d'aigues, posar remei al problema de les tortugues galàpagos i reacondicionar tot l'espai. 

Un projecte necessari i que també és una demanda veïnal de la platja i serviria per millorar les perspectives turístiques del millor lloc de la platja, i que no s'executarà - per ara, vorem a partir del 24 M- perquè el va votar en contra l'oposició del PP-PSOE. Altre projecte beneficiós per a Tavernes, com el passos de vianants, millora de mobiliari urbà, millora de jardins, etc- que no s'han executat pel vot en contra de l'oposició. Però sembla això no convé dir-ho. 

I mentre la mort de dos ànecs és gran noticia, altres temes del poble de les darrers setmanes ni nomenar-los. Es el cas de la sol·licitud d'un nou taller d'ocupació, les millores del cementeri local, les beques Dipu de l'Ajuntament, el finançament del col·lector platja, la licitació de temporada de serveis de platja, la participació en la fira de Bilbao, els convenis amb ADISVA, amb Càritas o el sindicat de regcs, l'augment de dotació per a obres en habitatges socials, la celebració del Iboga Festival, els cursos de sonometria de la policia local, entre molts altres ... o el més sonat d'ahir, amb les banderes blaves. Se sap que un ratolí caminava pel carrer i no se sap de la noticia d'ahir pel mati que ens havien concedit dues banderes blaves. 

I sense voler ser malpensats ens preguntem que si serà perquè eixes noticies beneficien a Tavernes i, a més,  són bones accions i projectes promoguts des del govern municipal. 

Nota: Les fotos que il·lustren són de dimecres.