L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimarts, 12 de maig del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: Premsa groga contra el govern municipal

El present document, que qualsevol pot trobar en la xarxa, demostraria la manipulació del periodista fent passar com a responsable de l'empresa a un senyor que fa vora dos anys que va ser cessat. 

Avui hem trobat - al nostre entendre - un exemple de la premsa groga més rebutjable, en una entrevista feta per Carlos Gimeno a un presumpte representant de la mercantil Matroval Acqua, concessionària de la piscina coberta. 

Es veu a la llarga que allò que busca l'entrevista només té una fi: desacreditar al govern municipal, a base d'inexactituds i, el que es més lamentable, sense aportar res des del punt de vista periodístic. Premsa groga i manipuladora, per confondre al personal. I ací, amics lectors, no es aplicable allò de "matar el missatger" quan el missatger i el missatge és el mateix, es confonen. 

S'entrevista a un senyor, que es qualificat de representant de l'empresa, i que segons hem sabut no tindria ni eixa condició ni tindria molt a vore ara amb l'empresa, i que no ha estat mai present en cap de les reunions que ha mantingut l'Ajuntament amb l'administrador concursal i els socis de l'empresa. Aquest personatge hauria estat cessat i va deixar de ser administrador mancomunat de l'empresa el 21-08-2013.


Tot apunta igualment a indicar que aquest senyor desconeix la situació actual, i parla de xifres irreals perquè les últimes valoracions asseguren que es necessiten vora mig milió per poder posar en funcionament la piscina, més del doble del que ell assegura. 

Igualment rebutjable es la valoració que en fa aquest fal representant de l'empresa, quan afirma que l'Ajuntament no els ha ajudat per a res. Al llarg del temps ací hem publicat en múltiples ocasions que l'Ajuntament ha complit sempre les seues obligacions i va aportar d'eixida, els terrenys gratuïts i a més una quantitat d'1'3 milions d'euros per a les obres.


Una prova més de la manipulació de la noticia publicada per Gimeno es el BOE, Registre Mercantil, on apareix la data i publicació del cese del "senyor" entrevistat.
També que va renunciar al deute quan es va iniciar el proces concursal per ajudar, que l'Ajuntament va aconseguir aprovar el modificat de les obres que els arquitectes de l'empresa no volien firmar per no haver cobrat i fins i tot, en un gran gest de voluntat, va autoritzar a l'empresa concessionària que hipotecara la concessió per poder solucionar diversos tràmits amb la Hisenda derivats de l'IVA. 

En un plenari, el govern municipal ja va indicar que l'Ajuntament no donarà, com desitjava l'empresa i el PP, diners a fondo perdut a l'empresa. Eixa era la solució que el PP volia: que l'Ajuntament aportarà el que ha de pagar l'empresa però a fondo perdut, que usarà els diners dels vallers i les valleres per solucionar un problema d'una empresa privada derivada de la seua mala gestió. I a més, aportar eixos diners a fondo perdut tampoc era garantia de que la piscina es posava a funcionar. 

Carlos Gimeno no entrevista a qui en sap: a l'administrador concursal que coneix perfectament la situació i que tutela el procés de refinançament a través del jutjat o a l'alcalde de Tavernes, que també la coneix, o a la sòcia de l'empresa que ha estat en les reunions. Sembla que no li interessa la informació, i per tant no busca a qui pot informar. 

Ho tornem a repetir: ¿Perquè  no entrevista a aquestes persones que en saben del tema de la piscina i si que entrevista a un senyor que no representa a ningú i que no té cap merit quan al punt de vista periodístic i informatiu? . 

El corresponsal segueix amb la seua campanya de manipular la realitat i desprestigiar com siga al govern, amb el mètode que siga, perque cal agrair els vora mig milió que va cobrar de la seua empresa de vigilància en quatre anys de la passada legislatura, sense cap concurs, ni adjudicació formal. I no anem a parlar - per ara- d'altres coses com factures de publicitat a la ràdio o festes joves en festes del poble. Si cal...


Davant els documents que adjuntem i que il·lustren el tema, atenent al dret d'una informació veraç, demanem públicament una rectificació en les mateixes condicions que s'ha publicat avui  la notícia i també l'explicació de qui ha estat l'instigador o promotor d'eixa entrevista i amb quina finalitat .¿Ho faran? 
-

16 comentaris:

Anònim ha dit...

A vore, perque no informeu que Carlos Gimeno va aconseguir contractacions de Manolo Vidal que superaven amplament el màxim permés de contractes menors sense publicitat? O siga, presumptament es van botar la llei a la torera, i no passa rés? 18.000 euros és el tope permés per la llei. I els contractes amb la empresa de vigilància del corresponsal de Las Provincias anual superava els 100.000 euros cada any.
Normal que estiga cabrejat amb el govern de Jordi Juan, que li va retirar la mamelleta d'or!!!
Els favors s'han de tornar, eh?

La Cotorra de la Vall ha dit...

Ho van publicar i es va dir en un plenari.

No hem publicat mai el tema del Casal Jove i la publicitat en la radio. I no volíem, però si ens apreten...

Anònim ha dit...

Que al portavoz de una empresa en concurso de acreedores, que obtuvo la concesión con la peor nota económica del concurso y sin experiencia en este tipo de infraestructuras, se le de ahora esta voz en un periódico de tirada autonómica, con preguntas favorables y fáciles para poder desprestigiar al actual gobierno, deja bastante mal el nivel del periodista. Hay muchas más preguntas que comprometen a esta empresa y al anterior gobierno del PP que fue quien dio la concesión a Metroval Aqua. Además, las insinuaciones pueden ser constitutivas de delito.

Anònim ha dit...

Digues vosaltres:
Davant els documents que adjuntem i que il·lustren el tema, atenent al dret d'una informació veraç, demanem públicament una rectificació en les mateixes condicions que s'ha publicat avui la notícia i també l'explicació de qui ha estat l'instigador o promotor d'eixa entrevista i amb quina finalitat .¿Ho faran?

I jo vos dic: ¿Sereu babaus?
No, no i no. I si cal demà en faran una altra. Manipula que algo queda.

Anònim ha dit...

Carlos Gimeno és el màxim representant d'un mode de fer les coses que té els díes contats a la Comunitat Valenciana. Està encapsalant una campanya on ell posa el nom i el PP la resta. Carlos Gimeno fa bo allò de "de ben parits és ser agraits" i ell ho és, i de quina manera, amb aquells que li van donar un xec en blanc adjudicantli contractes, publicitats i altres cosetes que mira per a on ara eixiran. I este portava la radio en imparcialitat? Bi bop. Carlos Gimeno està pagant els serveis prestats i no l'importa fer-ho amb mentires. La sort que tenim és que al poble ens coneixem tots i Carlos Gimeno, incapaç de fer rentables les seves empreses en el sector privat, ha viscut del Pp en època del senyor Vidal. L'Ajuntament era el seu màxim client. Mira per a on quan li van tallar la mamella va quebrar una empresa enseguida. Quina casualitat.
Ale Carlos a seguir mentint als de la secta. Ni les teves mentires podrán tornar a fer a Manolo Vidal, per a desgràcia teva i la del teu compter de resultats.

Anònim ha dit...

Si jo m'enterara que volien desconectarme faria igual o pijor.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Hauries de llegir la noticia

http://lacotorradelavall.blogspot.com.es/2015/05/ni-lajuntament-ni-el-govern-municipal.html

El que dius és fals completament.
Es el PP qui tanca.

Anònim ha dit...

Si és com digueu, si ha estat una il.legalitat el concurs d,acreedors i els tractes de favor al senyor carles gimeno, m,agradaria saber si hi ha alguna denúncia en curs. Que torne el que no és seu. Em reventa vore,l de rositas. Per cert, no sé si és periodista però com a comentador té un suspés. Avorrida i amb poca cultura era la seua ràdio, ni la veu, ni el to, ni la melodia de la que feia ús són atraients. Més bé canviava la freqüència en sentir-lo. Fàstic de recurs cultural. Menos mal que està tancada perquè per a tindre això, més val no tindre,n.
Per què no està denunciat? Si és que no ho està. Aneu per ells ostras! Són els diners del poble! QUE ELS ENS TORNEN!

La Cotorra de la Vall ha dit...

Es periodista.
Pensem no ho has entés.
Llig-te el primer comentari que dona pistes.
Per fer-ho fàcil: El que estava malament era no fer el PP un contracte global pel servei de vigilancia d'un any de durada renovables o de quatre anys, per al qual calia un concurs, publicitat, etc.
El que es feia es que girava factures mensuals pel servei de vigilancia, que no superaven les quantitats permeses per la llei, com si cada mes fora una prestació de serveis o una tasca feta independenment del mes anterior.

Anònim ha dit...

"Entre todos la mataron y ella sola se murio" me refiero al desinteres de la gente por los politicos . Si todos sabian lo que pasaba porque no lo denunciaon,o es mejor decir el famoso "y tu mas".si es asi como decis haberlo denunciado en su momento que para eso existe la oposinion y desde luego ahora no teneis moral ninguna porque habeis hecho igual colocando a a gente a dedo y contratando de igual manera. en lo referente a los washapps me gustaria saber si habeis denunciado de no ser asi me da que pensar que es verdad.
Una desilusionada y decepcionada

Censurat de Quaderns ha dit...

A Quaderns de Reflexions están censurant-me comentaris que parlen de Carlos Gimeno en la seva faceta periodística, que és pública i tan criticable com la de qualsevol polític. I si un periodista és inexacte (per no dir algo més fort) s'ha de dir i denunciar. I el senyor Gimeno fa el que fa perquè li han tancat l'aixeta. I un periodista que mentix i tergiversa conscientement no és periodista. És altra cosa.

Anònim ha dit...

Tal vegada siga l'únic que s'atreveix a dir la veritat que el poder no vol que se conega

Anònim ha dit...

Bon xiste per començar el dia.

¿I perquè no publica hui la resposta i aclariments de l'Ajuntament enviada ahir a migdia a tots els diaris?

Ja voràs com no es publica.

Anònim ha dit...

Tranquils dema mes i millor

Anònim ha dit...

Carlos???

Anònim ha dit...

Per a mi aquest home que jo no tildaría de periodista sempre será el del titolar del día de la moció de censura: "Karina Vercher da el Ayuntamiento a Manolo Vidal". Eixa és la credibilitat que em mereix! Cap.