L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 30 de maig del 2015

L'exdelegat del Govern, Serafin Castellano, del PP, en llibertat provisional i sense passaport


Serafin Castellano ix emmanillat de sa casa

La policia va detenir ahir el delegat del govern espanyol al País Valencià, Serafín Castellano que cap a les vuit de la vesprada va quedar en llibertat provisional, però sense el passaport. 

La vice-presidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, va anunciar després del Consell de Ministres que Castellano era cessat com a delegat del govern a València i el PP valencià el suspenia de militància. 

Serafín Castellano ha ocupat diversos llocs de responsabilitat dins del PP valencià i dins el govern valencià on ha estat conseller de Justícia, de Sanitat i de Governació. 

La Policia va detenir ahir al delegat del Govern a València per acceptar suborns en l'adjudicació de contractes a l'empresa Avialsa dedicada a l'extinció d'incendis, segun ha confirmat la Fiscalia Anticorrupció que té acreditat que Serafín Castellano va acceptar rifles, caceres, pernils, rellotges i diners en efectiu, segun publica El Mundo.

L'operació que porta el Jutjat d'Instrucció número 1 de Sagunt es basa en el testimoniatge i les proves aportades per Franciso Alandi, exgerent de Avialsa a la Fiscalia Anticorrupció de València. Arlandi ha comparegut davant el fiscal Vicente Torres, i segons assegura el diari, hauria explicat que el propietari de Avialsa, Vicente Huerta, va conèixer a Castellano en 2007 perquè li'l va presentar Francisco Huguet, alcalde de Quartell i el seu tinent alcalde Emilio Máñez, tinent d'alcalde del mateix Ajuntament.
De caceria...
Serafí Castellano li va demanar a l'empresari Huerta que donara treball en Avialsa a Huguet, que actualment era delegat de Avialsa a València i també va ser arrestat ahir per ordre del Jutjat nombre 1 de Sagunt. La relació va anar creixent amb adjudicacions públiques a Avialsa des de la Conselleria de Governació que dirigia Castellano i que es van elevar a un total de 33 milions d'euros. 

Segons el relat de Alandi, en un caceria a Albacete s'hauria parlat de la nova licitació del contracte d'extinció, i es va prendre com a referència el contracte anterior que ja tènia Avialsa, per a augmentar-lo en import econòmic i avions. El nou contracte va ser el tema de posteriors caceries, així com arreglar alguns problemes amb els quatre avions del concurs i que després de dos anys de l'adjudicació encara no havia presentat, segons Alandí.

El testimoni va desvetlar a Anticorrupció que Avialsa obsequiava als càrrecs públics que atorgaven els contractes amb estades en hotels, joies o rellotges i diners en efectiu i hauria situat a Castellà com un dels principals beneficiats per aquestes pràctiques.

A més del regal del rifle de caça, d'1.800 euros i camuflat amb una factura falsa de prismàtics i brúixoles, Alandí ha dit que Avialsa va pagar a Castellano i els seus convidats caceres, el parador d'Albacete i un rellotge comprat en la Joieria Giménez, on es va arribar a gastar 80.000 euros. També roba de caça i matxets i el lliurament de 5.000 euros en efectiu per a pagar una cacera de cap de setmana, junt a obsequis de trofeus de caça i baguls de 3.000 euros replets de pernils cinc jotes i caixes de vi.

Totes aquestes manifestacions han sigut efectuadas per Alandí, que assistit pel lletrat José Antonio Choclán, ha aportat nombroses proves documentals que avalen el seu relat.