L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.768
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:34.518

divendres, 29 de maig del 2015

ACTUALITZAT A LES 16 HORES: La Policia escorcolla el domicili particular i deté el delegat del govern Serafin Castellano i la Conselleria de Governació




Actualització a les 16 hores

Serafín Castellano ha estat detingut en el marc d'una operació de la Fiscalia Anticorrupció que investiga suposades irregularitats en adjudicacions a l'empresa Avialsa durant la seua etapa com a conseller de Governació, segons ha informat el TSJ. 

Castellano ha estat destituït pel Govern de Madrid després de la detenció i ha estat suspés de militància en el PP. 

Sobre les dues hores de la vesprada Serafin Castellano ha eixit del seu habitatge, assegut en la part posterior d'un cotxe policial on hi havia altres tres agents. La detenció ha estat ordenada pel Jutjat d'Instrucció número 1 de Sagunt i duta a terme per la Unitat de Delinqüència Econòmica i Financera (UDEF) del Cos Nacional de Policia. 

S'ha detingut a huit persones més, entre elles l'alcalde de Quartell, Paco Huguet, i a Vicente Horta, amo d'Avialsa. Huguet, home de confiança de Castellano, és responsable de relacions institucionals i dirigeix la comptabilitat d'Avialsa, que té el seu domicili a Sagunt.

 .....................................................

 La Unitat de Delinqüència Econòmica i Fiscal (UDEF) de la Policia Nacional du a cap avui divendres una operació contra la corrupció a València que afecta al delegat del Govern, Serafín Castellano, del PP, exconseller de Governació. L'operació està relacionada amb la seua actuació al capdavant de la Conselleria de Governació, responsabilitat que va ocupar des de l'any 2007 al 2014.

La Policia ha detingut el delegat del Govern, Serafín Castellano, en la localitat de Benissanó. Un grup de set agents ha tocat el timbre a les 7 del mati de la casa de l'exconseller de Governació per accedir al seu habitatge. Minuts més tard, una comitiva judicial s'ha personat en el domicili. La Policia ha detingut 8 persones més junt amb el delegat del Govern, en la causa oberta per presumptes favors en adjudicacions a una empresa per a l'extinció d'incendis entre els anys 2008 a 2010.

Al cap de mitja hora, un agent ha baixat al carrer i ha tornat a pujar a la primera planta de l'immoble amb diverses caixes de cartró. Un altre dels policies ha ficat el vehicle policial en el garatge del delegat del Govern.


La policia estaria a hores d'ara escorcollant la Conselleria de Governació i el domicili de l'ex conseller. L'actuació policial es deu perquè la Fiscalia especial contra la Corrupció i el Crim Organitzat ha presentat una denúncia contra Castellano arran d'una denuncia on s'afirmava que quan era conseller de Governació va acceptar d'un empresari un rifle a canvi de contractes.

Anticorrupció investiga des d'octubre els presumptes favors que Castellano hauria pogut fer a l'empresari Vicente Huerta, de l'empresa Avialsa, en contractes públics per valor de 33 milions d'euros quan era conseller de Governació.

La denúncia interposada per l'ex gerent de Avialsa indica que el ara delegat del Govern va acceptar el regal d'un rifle semiautomàtic d'1.800 euros i participar en nombroses caceres d'ànecs i perdius;  que canviara el tipus d'avions que constava en l'adjudicació del milionari concurs per a l'extinció d'incendis i li va autoritzar despeses extra no incloses en la licitació i fins i tot va congelar denúncies contra ell.

Segons El Mundo, el denunciant Avialsa es va fer amb el contracte públic oferint 4 avions Air Tractor 502 de turbina que que no van arribar a Espanya. Avialsa va sol·licitar el canvi d'aquests avions per uns altres i la Conselleria de Governació ho va acceptar amb modificacions contractuals com que els substituts foren 4 Dromader que incomplien les prescripcions tècniques del plec de licitació, com per exemple el de càrrega a l'enlairament, segons la denúncia.

Castellano ha negat sempre els favors però no ha ensenyat la factura del rifle.
-