L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 8 de juliol del 2015

COL·LATERAL: Plenari de juliol



El PSOE es va abstindre en molts dels punts del dia, punts que sembla estaven consensuats-pactats en les reunions prèvies, tal com en un moment de la sessió va deixar escapar l’alcalde amb perplexitat. I si és així, i no ho dubtem ho siga,  caldrà preguntar-se si aprofiten per a res les reunions o les comissions informatives prèvies. ¿Tornarem a la situació de la passada legislatura on les comissions eren només monòlegs del govern, i a l’hora de votar el recurs de l’oposició era l’abstenció? Almenys, si que hem de reconéixer-los la coherència en el vot a favor dels regidors alliberats, postura lògica quan era la que ells van aprovar en la passada legislatura i ara es repeteix igual. 

No podem dir el mateix d’EUPV que va votar en contra quan, com acabem de dir, no es canviava res respecte als alliberats de la passada legislatura, aprovada per ells també: tres alliberats hi havia i tres hi ha ara. Recordem que el govern municipal format a l’inici de la passada legislatura pel Bloc, PSOE i EU va aprovar tres alliberacions repartides segon el resultat electoral: 1’5 al Bloc, 1 al PSOE i 0’5 a EU. I Karina Vercher va gaudir d’eixa mitja dedicació fins que va formar part del govern. 

Sobre els alliberats, EU, per boca d’Eduardo Bononad, va dir que li semblava una exageració, un balafiament tindre tres regidors alliberats i va assenyalar que la faena la feren els més de 200 funcionaris que té l’Ajuntament i que els regidors es dedicaren a marcar directrius polítiques. També va indicar que no sempre hi havia hagut alliberats a l’Ajuntament. Clar, ni ara estem en l’any 1979 o la dècada dels 80!
No volem posar la mà dins del foc però si la memòria no ens traeix el primer partit en assignar alliberats a Tavernes va ser el PCPV, essent alcalde Eduardo Bononad i J. Escrihuela alliberat i després ho seria l’alcalde Ximo Altur. Anys després, el PP marcaria tres alliberats en les seus legislatures, que han continuat fins ara. 

I insistint en eixa problemàtica, cal recordar que l’Ajuntament de Tavernes gestiona 14 milions, dóna serveis a 18.000 persones que poden ser 40.000 a l’estiu i coordina més de 200 treballadors. ¿Algú s’imagina una empresa privada d’aquestes característiques on no hi haja com a mínim com a responsables un gerent i quatre o cinc persones en la direcció de l’empresa?. Pretendre que Tavernes no tinga alliberats - la immensa majoria de ciutats semblants si en tenen- preguntem: ¿No serà voler que es deixe la política en mans dels poderosos econòmicament parlant i que els mortals que han d’anar a guanyar-se les garrofes no hi participen? 

Segons hem sabut, en les reunions celebrades entre els partits per determinar totes les qüestions econòmiques (assignació a grups, a regidors, indemnitzacions...) es va acordar que els plenaris extraordinaris dits “de tràmit” o “simplement d’alçar la mà” no es cobrarien. O siga que plenaris extraordinaris obligats per la necessitat d’aprovar un punt perquè no passe el termini, o el sorteig de les meses electorals posem per cas, no seran retribuïts. Si que ho seran altres que impliquen estudis, debats i treballs previs, com seria per exemple un ple extraordinari per aprovar els pressupostos municipals.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Que opina Enrc Estruch de este tema?

Enric Estuch i Ferrando ha dit...

Mira el meu blog i ho sabràs, ahir de bon matí ja vaig opinar.
Per cert, ara es el meu blog personal i es diu el Quadern d'Enric encara el accés seguix sent el mateix