L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 24 de juliol del 2015

Primer dia de l'Iboga Summer Festival amb bon ambient, música i bona afluència de gent.



La platja de Tavernes ha quedat convertida en una veritable Babel amb motiu de l’Iboga Summer Festival. Per la zona de la Goleta, on s’ubica el festival és habitual en aquests diez escoltar llengües no massa habituals, una sensació que s’incrementa dins del mateix recinte iboger, on es nota la múltiple procedència dels festivalers i festivaleres, majorment espanyols, però també anglesos, francesos, italians, holandesos. Tots units i agermanats per un fenomen musical com és l’Iboga Summer Festival, que ofereix fins el 25 una sèrie de concerts amb destacades figures internacionals de ska, swing, música balcànica, rock...

Tot un món de música que ahir es destapava amb el primer dia de concerts, fins a pràcticament les 7 del matí d’avui, amb un programa molt interessant on al llarg de pràcticament dotze hores han participat Burning Caravan, Antwerp Gypsy Ska Orchestra i el primer cap de cartell, Babylon Circus, de Lyon (França) amb una innovadora mescla de rock i ska alternatiu. Després d'ells, als austríacs Deladap en el primer directe al nostre país i una interessant combinació de swing, disc i ritmes gypsy. I ja amb la mitjanit, Asian Dub Foundation, que va presentar el seu nou disc “Habite Signal, Habite Noise”, publicat nomes fa unes setmanes, per tornar al ska punk dels italians Talc i als catalans La Sra. Tomasa.



Més de 5.000 persones es calculava a primeres hores de la vesprada que hi havia al recinte del festival. I el degoteig d’arribades continuava tota la vesprada i primeres hores de la nit, on era freqüent comprovar l’arribada de joves, amb les seues motxilles i la seua tenda a l’esquena, i sobre tot la nevera portàtil, que no pot faltar en uns dies de calor, més del que es habitual a Tavernes, però que és pal·liar amb el dispositius de dutxes que ha instal·lat l’organització i, sobre tot, amb un bany en las tranquil·les aigües del Mediterrani. 

Ahir era dia laborable, i s’espera que al llarg del dia d’avui continue l’arribada d’iboguers i ibogueres. Es confía superar els 18.000 assistents globals que va tindre el festival l’any passat a Cullera i arribar als 22.000 cosa que seria un complet èxit. 

I mentres tant, Iboga ha estat tot un revulsiu per a la platja, per un costat per animació, presencia de visitants pero sobre tot qui més ho ha notat han estat els comerços i bars, que es veuen plens de compradors. Tota una injecció – pensem- per a l’economia local, i que s’haurà de valorar i calcular en acabar el festival. 



Bon ambient, bona música i unes bones instal·lacions les que s’han posat a disposició dels iboguers i ibogueres. Al recinte, que és d’entrada lliure i només queda “de pagament” l’entrada als concerts, hi ha llocs on qualsevol persona per prendre una beguda o pegar un mosset, també els menuts tenen habilitada una zona de jocs i els més majors poden visitar les diverses tendes artesanals que hi ha muntades al recinte. Tot això sense oblidar els espectacles, tallers, actuacions que s’ofereixen a la carpa del festival, totalment gratuïtes.




Ahir va ser també dia de visita “oficial” al recinte. La diputada provincial de Turisme, Pilar Moncho, acompanyada de l’alcalde Jordi Joan i dels regidors del govern municipal van visitar i recorrer les instal·lacions de la mà dels responsables del festival. És el primer any que el festival té lloc a Tavernes, i hi ha interés si l’experiència es positiva donar-li una continuïtat, que siga un reclam més per a la nostra platja, i promocionar-lo dins de les campanyes turístiques que fa l’Ajuntament siga en Fitur o en altres fires nacionals de turisme. I ací és on entraria la Diputació, que pot ser una bona ajuda de promoció dins de la campanyes que efectua de serveis turístics, culturals i musicals que tenen lloc a la provincia dins del programa de “València, Terra i Mar”. 


Cal aprofitar tots els recursos per promocionar i donar a conéixer Tavernes i la platja, i Tavernes a hores d’ara compta amb tres festivals de primera magnitud – Festivern, Iboga i el Sete Sois, Sete Luas- , tres esdeveniments per estar contents i pagats. 



Avui continua la música d’ecos balcànics i que conviden a ballar, amb dos de les actuacions més esperades la de Rankin Rogers al davant de The Beat, la banda que va liderar el british ska en els anys 80 i que ens oferirà un material amb melodies chill i drum & bass; i la de l’alemany resident a Jamaica, Gentleman, amb l’orquestra The Evolution i les seues innovacions estilístiques del reggae.

1 comentari:

Anònim ha dit...

De categoria.