L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dimarts, 22 de setembre del 2015

Dissabte 26, jornada de portes obertes al jaciment de Bolomor

 
Vista general de les excavacions d'enguany
Tal com ací van anunciar, el pròxim dissabte dia 26 tindrà lloc enguany la tradicional jornada de portes obertes del jaciment paleolític de Bolomor. La jornada de portes obertes comprén una visita explicada i guiada al jaciment a càrrec de l'equip de científics responsables de les excavacions, i serà acompanyada per un taller de foc i de talla lítica.

Les visites són gratuïtes i s'han programat de manera ininterrompuda amb l'Ajuntament i el Museu de Prehistòria entre les 9 del matí i les 14:15 hores, amb l'única condició de la inscripció prèvia, cosa que poden fer els interessats personalment en el Poliesportiu Municipal o bé telefonant al 96 282 28 16 per a la inscripció. Cal remarcar que donat l'espai útil de la cova per a visites els grups tindran un nombre màxim de 50 visitants, amb la recomanació de que no acudesquen els menors de 9 anys per les dificultats d'accés al jaciment.

Cal tindre en compte que només podran assistir-hi les persones prèviament inscrites i els menors han d'anar acompanyats d'una persona adulta.

Tal com vam informar, les tasques, dirigides per Josep Fernández, es duen a cap en el nivell XIII (Fase Bolomor II) entre els 250.000 i 150.000 anys d’antiguitat, corresponent el nivell XIII als 150.000 anys aproximadament.



Introducció de dades a l'Estació Total (setembre 2015)


Un temps de clima temperat a càlid, molt humit i amb predomini de la pluja, la qual fa que desaparega la fauna de clima fred i es troben restes d’animals de clima càlid i temperat, fins i tot amb restes d’animals que ara tenen reduït el seu hàbitat a Àfrica o Àsia com l’elefant. El clima càlid i les pluges suposarà també un canvi en les condicions físiques de la Valldigna: la mar entra dins de la vall i forma en la costa restingues i albuferes.