L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dissabte, 19 de setembre del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: El PP impedeix aprovar en el Congrés de Diputats inversions per a Tavernes i la Safor

No, no és el Vaca. És el Camí Gandia al final del Passeig Colom. Imagineu-vos com anava el Vaca! (setembre 1996)

Ho hem dit en l’article sobre la modificació de l’Estatut: els valencians no pintem res, no pintem fava davant els partits centralistes que governen o han governat Espanya, el PP-PSOE.

I una vegada més, hem assistit i hem comprovat la repetició del guió que des de fa quatre anys es dóna matxaconament: Compromís presenta esmenes per a obres i actuacions dels municipis valencians, entre elles moltes que Tavernes espera des de fa anys, i la majoria absoluta del PP, aplicada en el Congrés de Diputats sessió darrere sessió, no permet cap avanç i són rebutjades. I damunt, enguany, s’ha sumat el PSOE abstenint-se en algunes propostes. Vergonya, cavallers, vergonya!!! 

Passeig Colom. Octubre 2007
Totes les esmenes al PGE 2016 presentades pel diputat de Compromís, Joan Baldoví, totes, totes, totes, han estat rebutjades. A nivell de comarca adéu al tren Gandia-Oliva-Dénia, l’alliberament de l’AP7 i com a tema més sagnant per als valldignencs i vallers rebuig a la proposta perquè el Ministeri de Medi Ambient inicie de forma urgent – no oblidem que era una obra urgent i prioritària dins del Pla Hidrològic Nacional – el Project del riu Vaca. El projecte està redactat, aprovat i llest per a adjudicar des de fa quatre anys, però res de res. 

També s’ha quedat sense aprovar la construcció de passos inferiors en l’estació del tren, demanat pel col·lectiu de Compromís i presentat per Baldoví, o la de Xeraco i altres com una petició de partida pressupostària per iniciar el Centre d’Interpretació de Bolomor. 

Les propostes per a Tavernes efectuades pel diputat a petició del col·lectiu de Tavernes s’incloïen dins de les 26 esmenes que ha presentat al PGE 2016. Era un valor total de 340 milions a la comarca Safor-Valldigna i ha quedat en res, en fum de canyot gràcies al vot negatiu dels diputats del PP estatal i dels diputats del PP valencià i, també,  alguna que altra abstenció del PSOE. 


El Vergeret. Octubre 2007

Un tracte vergonyós, despectiu el que hem vist des de la Valldigna a projectes que el mateix Estat va qualificar com a “urgents i prioritaris”. Potser, amb la climatologia tan rara que tenim ara pel canvi climàtic, cal que de nou el Vaca torne a inundar Tavernes perquè vinguen les preses. 

Com deia un dirigent de Compromís, la votació en el Congrés és una bona radiografia del que som els valencians per als grans partits estatals i nacionalistes "espanyols" de Madrid. Una discriminació més que unir a la general que pateix el País Valencià en forma de falta d’inversions, en forma de falta de recursos de l’Estat per a educació i sanitat, etc, etc que fan que cada valencià reba 61 euros menys que la mitjana espanyola.