L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

divendres, 16 d’octubre del 2015

Compromís lamenta la nul·la capacitat del govern de Madrid per salvar el caqui i la magrana del vet rus.



El Senador de Compromís, Carles Mulet, ha lamentat la inútil capacitat del Govern de l’Estat del PP a l’hora de defensar els productes agrícoles valencians afectats pel veto rus.

Mulet va fer recentment una pregunta des del Senat al Govern Central sobre el fet d’haver exclòs la Comissió Europea (CE) al caqui i la magrana del nou paquet d’ajudes compensatòries per als productes agroalimentaris que acaba de prorrogar-se un any. 

La magrana i el caqui són productes destinats en bona part a l’exportació i que representen una part de l’economia d’algunes comarques valencianes, cas de la Valldigna i fins i tot de la Valldigna on especialmente el caqui comença també a escampar-se com a alternatiu als cítrics. Aquests productes van ser especialment castigats durant l’any passat pel veto rus i malgrat això no van comptar amb cap ajuda compensatòria de la UE. 

Cal indicar que el tancament de les fronteres russes a aquests productes ha generat un descens de fins al 15% del preu i fins i tot en algunes explotacions valencianes la fruita no va trobar comprador i es va quedar en l’arbre per collir. 

El senador de Compromís ha lamentat que “els jocs d’estratègia, la geopolítica o macropolítica d’Alemanya amb Rússia pels seus interessos particulars, les acabem pagant com sempre el sud d’Europa, i com no, el camp valencià”. Els interessos del camp valencià “continúen defensats per polítics nefasts del Govern Espanyol als quals els importa ben poc aquest sector, i són incapaços d’aconseguir cap resultat”