L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dissabte, 17 d’octubre del 2015

El Govern Valencià deroga el copagament en centres de dia i de forma parcial en els residencials


 
La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, ha informat que la Generalitat Valenciana ha inclòs en la Llei d'Acompanyament als Pressupostos per al 2016 la derogació completa del copagament per a persones majors i amb diversitat funcional en els centres de dia i la seua eliminació "parcial" en els centres residencials.

En el cas dels centres d'atenció diürna, aquesta mesura beneficiarà 4.669 persones (3.317 amb diversitat funcional i 1.352 majors) i tindrà un cost aproximat de 8,2 milions a l'any.

Per la seua banda, la derogació parcial del copagament en centres residencials, beneficiarà 12.482 persones (10.210 usuaris de residències de majors i 2.272 de residències i habitatges tutelats per a persones amb diversitat funcional), amb un cost de 8,7 milions anuals.

A més, s'eliminen les pagues extraordinàries del còmput de la capacitat econòmica dels usuaris, amb la qual cosa "la cobraran sencera" i "podran tornar a donar les estrenes als seus néts, que és una cosa entranyable", ha dit la consellera. Aquesta mesura té un impacte aproximat de 16,3 milions anuals i beneficiarà 12.432 persones.

D'altra banda, s'inclou també en la Llei d'Acompanyament la millora de les prestacions econòmiques en matèria de dependència per a cuidadors no professionals, i s'arriba als imports establits per l'Estat, amb un cost de 23,8 milions a l'any, que afectarà 14.909 persones.

Segons ha indicat Oltra, amb aquest canvi normatiu s'ha cercat el "equilibri" per a "donar un bon servei a la gent que ha hagut d'abandonar-lo per aquest 'copagament confiscatori' que va imposar l'anterior govern"