L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dilluns, 12 d’octubre del 2015

L'enquesta publicada per Levante-EMV reforça les opcions centralistes



El diari Levante-EMV va publicar ahir l’enquesta per a les eleccions estatals del pròxim 20 de desembre. En el País Valencià reflecteix un empat tècnic entre PP (10-11 diputats) i PSPV (9-10 diputats).

El PP pot perdre la meitat dels seus escons, el PSPV obtindria un resultat similar al 2011, nou o deu escons, Ciudadanos irromp amb força amb sis o set representants i Podemos es quedaria en quatre. Compromís sembla ser – segons el diari- que no tindrà el mateix recolzament que tindria si foren eleccions autonòmiques on podria arribar al 20% i es queda al voltant del 8%, o siga entre un i dos diputats, mentre EU en tindria un. 
 
El mateix Levante publicava fa poc una altra enquesta on, com acabem de dir, Compromís obtindria per a les autonòmiques vora del 20% dels vots, i fins i tot pujaria dos escons respecte als resultats de maig. 

I quan lliges ara que el diuen que només tindràs un 8% en les generals…. Es fa difícil de creure aquesta variació d'unes eleccions a unes altres, però si això fos així Compromís té un greu problema en no fidelitzar el vot o simplement que la gent es deixa guiar per les televisions i acaba per votar en clau de Madrid, del Congrés de Diputats, sense caure en el fet que millor pot defensar els interessos valencians són… diputats valencians i valencianistes, res de PPSOE i semblants! Amb eixes perspectives, així ens ha anat des de 1979. 

Igualment El País ha presentat la seua enquesta habitual del 9 d’octubre. Els resultats són més decebedors per a Compromís amb un diputat i prou, però al nostre parer, les enquestes de "El País" ( de país espanyol i castellà) són poc creïbles i pensem que volen condicionar el vot: Les passades autonòmiques li donaven 9 diputats a Compromís i després en va traure 19 i més del doble de vots. 

El País en aqueixa enquesta autonòmica infravalorava a Compromís potser amb un interés clar de desmotivar els votants mentre sobrevalorava Ciudadanos i Podemos. No interessa una força valencianista i valenciana, per El País millor seguir amb el bipartidisme, o recolzar nomes les forces emergents centralistes. Al final ja es va vore: van traure molts menys vots i escons del que els atorgaven i menys que Compromís. Com pot passar ara. 

El pròxim dia 20 l’executiva de Compromís decidirà si es presenta en solitari o amb algun soci com Podemos o en una plataforma de més ampli espectre.