L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 29 d’octubre del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: ¿Al País Valencià el nom serà “Amb Compromís, Podem”? A Catalunya “En Comú Podem” és el nom de la coalició de BComú, Podemos, ICV i EUiA per al 20-D


“Barcelona en Comú” va aprovar ahir formar part d’una coalició electoral catalana amb el nom de “En Comú Podem” on s’integraran les forces polítiques que ratifiquen aquest acord, segons han explicat en un comunicat de premsa. 


BComú ha explicat les característiques de l’acord, del qual diu que va més enllà del nom , a saber, una coalició catalana que competirà electoralment per aconseguir un grup propi al Congrés amb un marc programàtic que girarà, a més de qüestions pròpies de Catalunya com el reconeixement del dret a decidir, la defensa del municipalisme ciutadà amb l’aposta per una política diferent que defense els drets socials, els serveis públics, i els béns comuns. 

També es contempla un pla de rescat ciutadà contra la crisi i les polítiques d’austeritat, i aturar el retrocés democràtic del govern del PP (reforma laboral, privatitzacions, pobresa energètica, Llei Montoro…) i emprendre mesures per construir processos de canvi i aturar problemàtiques que afecten més enllà de l’àmbit estatal (TTIP, canvi climàtic…).

I vist això plantegem: ¿L’acord és l’antesala del que pot passar al País Valencià? ¿Serà eixa la gran plataforma electoral que demanava el Bloc i que ha d’incloure un ampli espectre polític? ¿Serà el nom "Amb Compromís, Podem" o semblant? Cal dir que Podemos hauria insinuat en una reunió a les Corts com a nom "És el moment" i tot seguit el nom dels integrants.

No hi ha massa concreció del que s’està coent aquests dies en les negociacions de partits per avançar a la consecució d’eixa ampla plataforma. Ahir el Bloc va remetre a Podemos una proposta concreta per formar una candidatura que integre altres formacions polítiques i entitats socials amb inclusió dels valors “del valencianisme, l’esquerra, l’ecologisme i el progres” que hauria estat ben rebuda des d’Ara en Comú que encapçala EU, disposada a entrar en la plataforma valenciana. 

La proposta, que s’haurà de negociar, està en la línia anunciada pel Bloc i que Iniciativa ha vist amb bons ulls. No obstant, les condicions que planteja el Bloc de formar un grup propi en el Congrés de Diputats dificulten el registre de Podemos com a tal per als comicis en el País Valencià. Es una situació que Podemos no vol, però és semblant a la que la formació de Pablo Iglesias viu a Catalunya i Galicia, arguments en els quals s’ha recolzat també Compromís. 

La proposta del Bloc ha estat ben rebuda des de Podemos que creu es poden solucionar problemas en 72 horas. De fet, el dissabte hi ha convocat un consell autonòmic de Podemos i també Compromís té anunciada la reunió del Consell General. Cal dir que prèviament l’Executiva de Compromís hauria de reunir-se per arribar a un acord sobre la proposta que s’hauria d’aprovar, amb la qual cosa ningú descarta que s’arribe a la darrer semana donat que és el dia 6 quan es tanquen les coalicions.