L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dimarts, 20 d’octubre del 2015

L'Executiva de Compromís estudia avui un possible pacte amb Podemos

Falten pocs dies perquè expire el termini de presentació de coalicions i avui a la vesprada està previst que l'executiva de Compromís estudie una proposta de confluència per a les eleccions generals del 20 D amb Podemos i que estaria oberta a altres formacions, cas d'EU, que també està a favor d'una coalició en aqueix sentit.

La proposta, negociada amb Podemos per Iniciativa del Poble Valencià i Els Verds-Equo, que estan a favor de la confluència, inclou un manifest programàtic de sis folis i una "marca paraigües" que incloga el nom de Compromís.

No s'espera una resposta immediata i segurament es abrirà un termini - recordar que només hi ha una setmana- perquè el Bloc adopte una postura que Mónica Oltra, vicepresidenta del Consell, i líder d'Iniciativa confia siga positiva.

També confia siga positiva la dirigent de Podem Àngela Ballester que afirma que encara que les converses han sigut amb Iniciativa i Verds-Equo, confia que el Bloc se senta còmode amb la proposta.

Escepticisme del Bloc
 
El Bloc, el partit amb més militants de Compromís, no hi ha tant optimisme de cara a l'executiva d'aquesta vesprada i Enric Morera, el seu secretari general i president de les Corts Valencianes, recorda que, per al Bloc, sempre els pactes amb altres formacions han de complir dues premisses: que la força política resultant siga d'obediència estrictament valenciana, i no subordinada a Madrid i que el programa siga públic i notori. En aqueix context, Podemos no  ha publicat el seu programa.

Si el manifest programàtic arreplega les peticions del Bloc i dels independents de Gent de Compromís es confia en l'obertura de mires perquè l'executiva de Compromís cerque mecanismes que respecten la democràcia interna i troben les solucions adequades.

Les propostes han de garantir que Compromís tinga grup propi en el Congrés dels Diputats per a defensar directament els interessos dels valencians.
Extractat d'un article de "eldiario.es"

1 comentari:

Anònim ha dit...

Ja van alguns reculant...
Al final,els socis seran d'estricta obediència valencianista com sempre,diu Morera. Si,com amb Equo.