L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimecres, 21 d’octubre del 2015

L'executiva de Compromís no accepta integrar-se amb Podemos.


L’executiva de Compromís no ha aprovat l’acord per anar en coalició amb Podemos a les eleccions generals del dia 20 de desembre. La reunió d’ahir dimarts des de primera hora de la vesprada i fins les 10 no ha servit per a res més que per confirmar el que ja sabem tots: Iniciativa vol anar amb Podemos per damunt de tot i el Bloc, majoritari a Compromís, no creu es donen les condicions per a la coalició. 

La reunió ha tingut moments molt tensos i ha estat a punt d’acabar com el rosari de l’aurora: la desfeta de la coalició per la postura d'Iniciativa, de anar per damunt de tot de la mà de Podemos, però la cosa s'ha tranquil·litzat perquè no els interessa quedar com que  ha sigut iniciativa qui ha desfet Compromís.  Malgrat això el comunicat oficial només diu que no s’ha arribat a la majoria necessària que exigeixen les normes actuals de la coalició i que les parts continuaran negociant. 

Iniciativa, el partit de Mónica Oltra i Podemos han presentat en l’últim moment un nou document d’acord que arreplega algunes de les demandes del Bloc i dels independents de la Gent de Compromís, però el Bloc no considera que eixe nou acord siga cap garantía de que Compromís no serà engolit per Podemos a Madrid. 

I que pot pasar? 

a) Que Iniciativa accepte la votació de no anar amb Podemos i es mantinga dins Compromís que presentaria les seues llistes
b) Iniciativa decideix anar-se’n amb Podemos. Aleshores la marca Compromís no podria ser usada per cap dels partits segons les normes de la coalició. Si Iniciativa pren eixe camí, el Bloc crearia una altra candidatura d’àmbit valencià que s’enfrontaria electoralment a Iniciativa i Podemos. 

En aquest hipotètic darrer cas, està clar que la coalició Compromís saltaria pels aires i seria imposible la seua continuïtat. Una cosa si sembla clara: Podemos vol una coalició amb tota Compromís, no només amb Iniciativa, i no li mantindrà al partit de Mònica Oltra les condicions que ara ofereix a tot Compromís. 

Queden tres setmanes que se suposen dures i complicades i on qualsevol detall pot enviar al fem tot el treball que s’ha fet els darrers anys des de Compromís. 

El pacte ofert per Iniciativa (membre de Compromís) i Podemos contempla que la sigla de la coalició electoral serà : Compromís-Podemos i l’anagrama serà el resultat d’un disseny professional conjunt i com a denominació: Podemos-Compromís-És el moment.

 
La distribució de llocs en les llistes electorals al Congrés dels Diputats serà seguint el model denominat cremallera (un sí, un no per a cada partit) on els caps de llista de València i Castelló seria per Compromís i Alacant per Podemos.

La nova coalició constituirà un òrgan col·legiat de coordinació i direcció política formada per 3 membres de cadascuna de les formacions polítiques i la ponderació de vot es de 50% Compromís i 50% Podemos. Hi haurà Grup Parlamentari propi amb els diputats i diputades que resulten elegits per aquesta Coalició al Congres dels Diputats que especificarà la seua condició valenciana. Igualment al Senat.

3 comentaris:

Xelo ha dit...

I el que han votat els militants del BLOC i les Adherits on queda en tot aixó.?

Anònim ha dit...

Quan no hi ha res decidit encara,a qué vé un titular que diu "l'executiva de Compromís no acepta anar en coalició"? El que publica Jordi Sebastià (algú que pesa a Compromís i que va estar a la reunió) al seu Face no és el mateix que veniu a dir ací. A vore si s'aclareix els del Bloc i no confoneu a la gent,no cal crear opinió,doncs ja som majorets per fer-se'n cadascú la seua.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I nosaltres també som majorets per sabem el que ens diem.

Segons el comunicat oficial de l'Executiva Nacional de Compromis:

Efectivament, durant el curs de la reunió es va presentar una proposta que no va obtenir el suport necessari que dicten les normes i bases de la coalició (norma 19). Cal recordar que l'Executiva de Compromís està formada per 10 membres del BLOC, 5 d'Iniciativa, 2 dels Verds i 2 de Gent de Compromís, així com 1 membre de les joventuts del BLOC i un altre de les joventuts d'Iniciativa; per la qual cosa, hi havia 13 membres de l'Executiva que tenien mandatat segons els seus referèndums que la seua opció era presentar-se com a Compromís a les eleccions generals per 8 que tenien oberta la possibilitat a un pacte bilateral amb Podemos.

I si la proposta no va obtenir el suport que dicten les bases i normes de la coalició (la 19) ESTÀ BEN CLAR QUE L'EXECUTIVA NACIONAL NO ACCEPTA (PER ARA ALMENYS) ANAR EN COALICIÓ.