L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 12 d’octubre del 2015

PLENARI D'OCTUBRE 2015: Compromís no aprova una moció de vigilància de camps i robatoris perquè seria aprovar fer una actuació que ja es du a cap.

El regidor Javi Escrihuela en el centre de la imatge

El passat plenari, EU va presentar una proposta, de la qual Compromís afirmava estar d’acord amb l’exposició de motius, o siga que hi havia crisis del sector i preus molt baixos, existència de “pelaores” cosa que fa que molta gent arreplegue taronja de terra i, de rebot, agafe caixons de taronja bona o l’estar en mans dels corredors que fixen preu i calibre.
A pesar d'això, avisava que no anava a recolzar la proposta perquè demanava augmentar el nombre d’efectius policials, efectuar controls pels camins de la taronja i controls a les “pelaores” perquè justifiquen la procedència de la taronja treballada. 

Compromís, per boca del regidor Javi Escrihuela, va dir ben clar en el plenari  que estaven a favor de la vigilància rural i per això la policia local l'està fent, i a més anunciava que s’està preparant en el Consell Agrari un pla de vigilància. També va dir que encara que compartien l’exposició de motius, no passava igual en la part resolutiva perquè es demanaven coses que s’estan fent des de l’Ajuntament. Per tant, en bona lògica, no  recolzarien la moció perquè seria acceptar que hi ha coses que el govern no fa, quan no era així. 

Arguments en els quals també va insistir l’alcalde Jordi Joan: “Les competències municipals són les que són. I si aprovàrem la moció tal, com està estaríem enganyant la ciutadania perquè aprovaríem coses on l’Ajuntament no te competències” per acabar indicant que la moció en la part resolutiva hauria d’haver dit que l’Ajuntament inste al Consell Agrari per tractar el tema dels robatoris i la problemàtica del sector. 
 
L’alcalde Jordi Joan va acabar la seua intervenció dient que estava segur que la postura lògica de Compromís per no recolzar propostes que demana actuacions de l'Ajuntament en temes que no són de competència municipal anava a ser criticada per algun partit i buscarien el titular fàcil, però les coses eren como eren i no com alguns volen que siguen.

En acabar el plenari, en els “corrillos” de la plaça ens assabentarem que el Consell Agrari – com es digué en el plenari- té en projecte l'estudi del Pla de Vigilància i que el pròxim més s’alliberarà un policia local per passar a fer vigilància rural i es repartiran els torns pel mati i la vesprada. 

Al respecte cal recordar, encara que no es va dir en el plenari tan detallat, que és la Guàrdia Civil a través del Grup Operatiu del Plan ROCA (Plan contra Robos en el Campo) qui té la dedicació exclusiva i competències de delictes en les zones rural, i no la Policia Local. Com cal dir també que es la Policia Autonòmica qui te les competències en assumptes de les “pelaores” i no les té la Policia Local ni l’Ajuntament.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Em pareix molt be

Anònim ha dit...

Abans de presentar una moció perqué no s'assabenten els representants de EUAC que el que proposen ja s'està fent???
L'alcalde, el regidor i la pròpia policia li ho pot explicar.
Ben fet per part de Compromís, no deixen de vigilar el camp, i damunt augmenten la vigilància.