L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dilluns, 30 de novembre del 2015

Compromís-Podemos presenta les línies mestres del programa electoral 20D

Baldoví, al centre, amb els primers candidats a València

Compromís-Podemos vol un grup valencià propi i potent en una pròxima legislatura on l’encaix territorial i confia a participar-hi perquè no volen que ens passe allò que ens va passar al principi de la democràcia, que els valencians vàrem ser invisibles.


 Compromís-Podemos han presentat el 5 eixos programàtics de la candidatura amb els que concorreran a les eleccions generals del pròxim 20 de desembre. Rescatar persones, eradicar la corrupció de les institucions, recuperar la democràcia, apostar per un nou model productiu i reclamar un finançament just, són els principals punts en els que es basarà totes les propostes polítiques de la candidatura. 

Joan Baldoví ha estat el responsable de presentar algunes de les propostes per a garantir un finançament just i una auditoria ciutadana del deute, destacant la creació d’una Agéncia Tributària Valenciana que recapte i gestiones els impostos que es generen al País Valencià, per tal que a l’autonomia política li corresponga, com és de lògica, una mateixa autonomia financera, així com una reforma fiscal “perquè acaben pagant més els que més tenen ” i que acabe amb la tributació “al 6 % de les grans empreses”, ja que la majoria “de Pymes valencianes acaben tributant per damunt del 30 %” 

Les polítiques per posar a les persones en el centre de tota acció de govern i les mesures per aconseguir unes institucions més transparent i participatives, entre les quals destaquen la dació en pagament extintiva del deute amb obligació de reubicació en un lloger social, la utilització del SAREB per a la creació immediata d’un parc d’habitage públic o la derogació del Reail Decret 20/2012 que retalla els drets als dependents, són altres punts.

Pel que fa a la lluita contra la corrupció, s'hi ha destacat l'augment de la inspecció fiscal, la reducció a 50,000 euros del límit mínim de frau fiscal punible o la creació d’una llei de transparència estatal. 

També s'han presentat les línies programàtiques que ambicionen un canvi de model productiu que aposte per “una economia verda com a generadora d’ocupació sostenible”. En aquest sentit, s'ha assegurat que en els sectors de les energies renovables, el transport o la ecoindústria, el País Valencià podria generar més de 107.000 llocs de treball directe, unes xifres, que extrapolades al tot el territori espanyol podrien arribar al milió.

Hi ha també mesures que tractaran de recuperar la democràcia d'un sistema polític “ple de paranys que tenien un efecte demolidor”, i ha destacat una reforma del sistema electoral “per a que tots el vots “valguen el mateix, els emeta qui els emeta”, així com l’eliminació del “vot pregat” per a residents a l’estranger.