L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 6 de novembre del 2015

"Compromís-Podemos.És el moment" nom de la coalició registrat davant notari

La coalició ‘Compromís-Podemos. És el moment’ ha quedat registrada davant de notari per concorrer davant notari a les eleccions espanyoles del pròxim 20 de desembre. La sigla de la coalició electoral constituïda a l’acord és ‘Podemos-Compromís’ amb un anagrama on apareixen els logotips de les dues formacions amb el nom de Podemos en majúscules i el de Compromís en minúscula. 

Compromís encapçala les candidatures per València i Castelló, amb el numero dos per a Podemos, que encapçala la d’Alacant i reserva el dos a la coalició valenciana. La coalició es registrarà avui a la junta electoral.

I una dada que pensem és important: un dels objectius és aconseguir un grup parlamentari valencià al Congrés i es contempla que si la Mesa del Congrés denega els membres de la candidatura el dret a constituir-se com a grup propi valencià, s’exhaurirà la via legal fins arribar si s’escau al Tribunal Constitucional. Segons es va dir en el seu moment, si finalment no s'aconsegueix el grup parlamentari, els diputats de Compromís passarien al grup mixt, com ha passat amb Joan Baldoví al llarg de la legislatura que ara acaba.

L’òrgan de coordinació política de ‘Compromís-Podemos. És el moment’ serà de sis persones, tres de les quals seran de Podemos, una del Bloc, una d’Iniciativa i una dels Verds-Equo. La participació dins de la coalició és d’un 50% per a Podemos, un 30% per al Bloc Nacionalista Valencià, un 17,5% d’Iniciativa del Poble Valencià i el 2,5% dels Verds-Equo.

El coportaveu de Compromís, Enric Morera, ha dit als mitjans que l’acord ‘farà història’ i ha remarcat "elgran esforç per configurar una candidatura electoral valenciana al Congrés, representar els valencians i ser protagonistes en la Segona Transició"

Morera ha afegit que es tracta d’una candidatura ampla i confia a incorporar més persones i entitats per aconseguir "un canvi polític que acabe amb les polítiques de dreta i centralistes que han enfonsat les persones i ens han enfonsat com a país".  El portaveu ha dit que fins l’últim moment s’ha intentat sumar altres forces polítiques amb "un esforç molt gran" i ha confiat igualment en ser "la primera força electoral del país". 

El Consell Nacional del Bloc, partit majoritari en la coalició Compromís, ha ratificat avui per un estret marge el protocol d’acord amb Podemos, fent viable la coalició. Un 52,05% ha votat a favor mentre que un 45,2% en contra, amb un 2,7% d’abstencions.