L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 13 de novembre del 2015

Avui divendres, dia 13, presentació del disc de Llevant Ensemble "Entartete Musik"


Avui divendres, dia 13, es presenta el disc “Entartete Musik” del grup LLevant Ensemble a la Casa de la Cultura, a partir de les 20’30 hores.

Música Degenerada (Entartete Musik) va ser l’etiqueta que el govern de l’Alemanya nazi va aplicar durant els anys 30 i 40 del segle XX a determinades formes de música que considerava pernicioses o decadents. Obres de compositors jueus, les que incloïen personatges jueus o d’origen africà, o els treballs de compositors considerats simpatitzants del marxisme. 
La musica que brolla d’una trompa, un clarinet, un oboè, un fagot i una flauta travessera, ens arriba al cor i més quan la veu ens conta tot allò que els va passar als seus compositors, odiats pel Tercer Reich . I la música ens parla de la por a morir, de com alguns s’agafaven al fil ferro abans d’anar a cap a la fosca, amb la moral forta. I sentim la flauta fent-se eco de la megafonia dels camps de concentració. 

Eixa música li deien “degenerada”, de record amarg, tan bonica i que ens parla del patiment dels seus creadors, de grans compositors morts a les càmeres de gas com Hindemith, Schulhoff i Haas. 

Flauta: José Tomàs Estornell. Oboè: Fermín Clemente. Clarinet: Sergi Perelló. Trompa: Josep Antoni Alberola. Fagot: Rafa Grau. Recitació: Ximo Vidal. Tècnic de so: Jesús Meló. Disseny gràfic: Imma Bononad. Fotos: Rubén Chover. Text track1: Anabel Sala. Vídeos promocionals: Juanjo Espí (Totclip