L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

diumenge, 29 de novembre del 2015

El dia dels Reis de l'Orient s'ha avancat al 28 de novembre



Ahir va ser el nou dia dels Reis de l’Orient. Un dia de Reis avançat, i que va tindre com a protagonista el Rei Rajoy, que no ve de l’Orient com els tradicionals, sinó que encara que gallec ens arriba de Madriz, de la Castella profunda, aquella que en paraules d’A. Machado “desprecia cuanto ignora”.

I el Rei d’Orient Rajoy ens va prometre ahir, que a partir del dia 20D, i amb motiu de la nova legislatura que començarà en passar el 6 de gener - el veritable dia dels Reis de l'Orient- complirà tot el que no ha volgut fer al llarg de la present legislatura. 

1. Que ens recolzarà en l'exigència d'un sistema de finançament autonòmica que no ens perjudique. I ho diu ara, després de quatre anys d'haver desoït totes les reclamacions valencianes, que són ja un autèntic clam de ciutadans i empresaris pel maltractament que rebem de Madrid.

2. Que impulsarà el Corredor Mediterrani, aqueixa via que el seu Ministeri de Foment ha reduït a un tercer carril i que porta molt retard en les obres.

3. Que durà l'AVE a Castelló, quan no han mogut un dit per fer-ho en aquesta legislatura, en que han governat amb majoria absoluta.

4. Que treballarà “perquè hi haja aigua per a tots". I reprèn un lema de vells temps i d'enfrontament entre comunitats després d'haver girat de l'exigència radical del transvasament de l'Ebre a l'oblit del projecte, que segueix alçant butllofes en diverses comunitats autònomes.

I com no, no han faltat la promesa d'altres regals, aquests “de caràcter general”, per a tots els espanyolets: compromís de baixar el tipus marginal mínim de la renda del 24% al 17% i el màxim del 45% al 43% en la pròxima legislatura si guanya les eleccions. I per a més burla als espanyolets i espanyoletes ha estat capaç d'anunciar que augmentarà la quantia dels xecs a famílies nombroses i als ciutadans que tenen al seu càrrec persones amb discapacitat.

És la festa de les eleccions i els polítics s'erigeixen en els nous Reis d'Orient, prometen il·lusions a tort i a dret, promeses que per la manera que es diuen i els antecedents coneguts, només serveixen perquè comprovem que hi ha partits que ens consideren ximples, babaus, i més encara després de quatre anys en els quals, amb el poder absolut de la seua majoria, no han avançat un pam en el que ara ens prometen i que es repetir el de fa quatre anys.

Perquè fa quatre anys, en la campanya 2011, Rajoy va dir: “Si governe, s’acabarà la discriminació que patiu els valencians”. Però han passat quatre anys i ha aprovat cinc pressupostos de l’Estat  sense complir res  i ara ¿qui se'l creu? .