L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 12 de novembre del 2015

El Govern de Rajoy "escanya" la despesa sanitària pública amb un pacte amb Farmaindustria


El Govern de Rajoy (PP), representat pels Ministeris de Sanitat i Hisenda ha signat un acord amb Farmaindustria que segons la Federació d'Associacions en Defensa de la Sanitat Pública (FADSP) és clarament lesiu per als interessos de la Sanitat Pública.
 
El pacte del govern del PP en essència garanteix un creixement de la despesa farmacèutica igual que el del PIB, amb la qual cosa es considera s'assegura un creixement insostenible de la despesa farmacèutica.
 
La despesa farmacèutica espanyola és elevada i esta sobre uns 3.000 milions d'euros anuals més que la que correspondria si tinguérem la mitjana de despesa farmacèutica dels països de l'OCDE. Damunt aquesta despesa farmacèutica no ha parat de créixer en els últims temps (en els 8 primers mesos de 2015 el 9,2%).
 
Les previsions del Govern de Rajoy són que el finançament sanitari disminuïsca en relació al PIB i així hem passat d'una despesa sanitària pública del 6,7 % del PIB al 5,9% en 2014 i amb una previsió del 5,6% en el 2016. D'aquesta manera "l'augment mantingut de la despesa farmacèutica acabara escanyant la despesa sanitària públic" afirma la FADSP.
 
Una altra qüestió cridanera és el moment en què es realitza l'acord, amb unes eleccions a la vista en les quals el PP previsiblement perdrà la seua majoria absoluta i amb un Parlament dissolt. "És realment vergonyós aquest interès del Govern a garantir els negocis dels seus amics mentre manté les retallades en la Sanitat Pública i intenta impedir que algunes CCAA garantisquen l'accés a l'atenció sanitària de totes les persones", denuncia la FADSP.