L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.802
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:41.775

dijous, 26 de novembre del 2015

El PP va bloquejar vora 2 anys les ajudes a les víctimes de violència de gènere


El govern valencià del PP, presidit per Alberto Fabra, va mantindre bloquejades durant quasi dos anys les ajudes d'emergència per a les dones víctimes de la violència de gènere. El govern del PP va tardar any i mig a aprovar el reglament que regulava la concessió d'aquestes ajudes econòmiques.


El PP no va concedir un euro en ajudes en el 2013 i el 2014 malgrat tindre la partida habilitada en els pressupostos, 200.000 euros el primer any i 75.000 euros el segon, partides que es van quedar sense executar. Les dades s'han conegut ara en respondre la vicepresidenta del Consell i consellera de Polítiques Inclusives, Mònica Oltra, una pregunta en les Corts Valencianes.

La informació sobre l’actuació del PP és demolidora i arriba quan celebrem (dimecres dia 25) el “Dia Internacional contra la Violència de Gènere”. Segons va dir la consellera de Compromís les ajudes d'emergència previstes en la Llei del 2012 contra la violència de gènere no s'utilitzaven perquè no es va desenvolupar el reglament de la llei, cosa que finalment va ser l'abril del 2014 per entrar en vigor al mes de maig, any i mig després de l'aprovació de la llei. Eixe any i per ajudes per al 2015, amb la normativa ja en vigor, es van presentar 107 sol·licituds i se’n van concedir 85 per un import de 48.984 euros. 

El govern del PP va assumir la pràctica de denegar ajudes a víctimes de maltractament per deutes tributaris. Cal saber que la prestació de 426 euros la pagava el Govern d'Espanya però la Generalitat tramitava les ajudes i el PP va aplicar estrictament la llei de subvencions i va obligar a les sol·licitants a demostrar que no tenien cap tipus de deute. Pel contrari, altres comunitats, com Andalusia o Madrid, van excloure el requisit en aprovar la seua pròpia ordre per a gestió d'ajudes. Així, la consellera Mònica Oltra s’ha trobat amb trenta expedients bloquejats i que, després de solucionar les pegues jurídiques, la prestació s'està tramitant.