L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

divendres, 6 de novembre del 2015

EU tanca la porta al pacte d’esquerres al País Valencià

No va haver-hi acord i no hi haurà una gran plataforma d'esquerres per a les eleccions del 20D al País Valencià. Ahir, l'Assemblea Unitat Popular on s'integra EU reunida en la seu de CCOO va tancar la porta a la coalició en rebutjar per 95 a 41 vots la proposta de Compromís i Podemos, que finalment hauran de concórrer junts sota el nom : “Compromís-Podem-És el moment”'
 
La proposta final de Compromís i Podemos a EU incloïa el 4 per València, que seria per a l'actual diputat d'EU Ricardo Sixto, un lloc que tindria opcions per repetir escó, el 3 per Castelló i el 5 per Alacant així com participar com a socis de la coalició en el registre d'aquesta davant la Junta Electoral a Madrid. D'aquesta forma, els vots al pacte computarien només per a la coalició.
 
En EU, el sector contrari al pacte no es fiava del que se'ls proposava fins aleshores verbalment i volia per escrit el document d'un pacte que ells encara no havien acceptat i també que fixara els mínims programàtics, el repartiment de càrrecs en el grup parlamentari i les ajudes. Entre els contraris al pacte estava el líder comunista Javier Parra o afins a Glòria Marcos i Ricardo Sixto, mentre que a favor del pacte es posicionaven el excandidat a president de la Generalitat per EU, Ignacio Blanco, qui va considerar el resultat una mala notícia.

La decisió d'EU es va lamentar des de Compromis i Podemos que la van qualificar de “pèrdua d'una oportunitat històrica". La proposta feta a EU la consideren "bona" segons els resultats que va obtindre aquest partit a les autonòmiques, quan va quedar fora de les Corts Valencianes.

La coalició es dirà "Compromís-Podem-És el moment", i si la votació telemàtica que es duu a terme aquest matí en el Consell Nacional del Bloc ho ratifica es registrarà avui, últim dia, davant la Junta Electoral a Madrid. La coalició tindrà com a cartell electoral per València a Joan Baldoví i Àngela Ballester anirà de dos. El tres serà per a Enric Bataller o Reyes Matamales, d'Iniciativa.
 
Un suïcidi 
 
El sector a favor del pacte en EU també considerava que l'oferta era bona perquè els garantia un diputat i el registre de la coalició, i per tant accedir a les subvencions. Indicaven que anar en solitari EU és en la pràctica "un suïcidi" perquè segons les enquestes i el resultat de les autonòmiques, té molt complicat mantenir el diputat que va aconseguir en 2011 per València, i més quan València ha perdut un diputat i seran 15 a repartir i no 16 i la competència es major ara que en el 2011.

1 comentari:

Anònim ha dit...

O siga,que el Bloc amb qui volia pactar no pactarà i amb qui no volia pactar,pactarà.
Molta coherència,si senyor.