L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 12 de novembre del 2015

La Generalitat anuncia una moratòria urbanística en la franja litoral

Zona costanera Marenys 2A (Google Maps)
 
La Generalitat ha anunciat una moratòria urbanística en la franja litoral que frenarà l'aprovació de nous projectes si s'emplacen a menys de 500 metres del Mediterrani. La mesura durarà com a mínim un any, mentre elabora el denominat Pla d'Acció Territorial de la Infraestructura Verda (Pativel) amb l'objectiu de corregir les "disfuncionalitats" de l'actual planejament urbanístic i preservar de la rajola les últimes zones costaneres lliures d'edificació.
 
El document marcarà les línies estratègies per al futur i suposa una ruptura respecte a anteriors polítiques urbanístiques. El pla permetrà la desclassificació del sòl situat en la franja litoral que el Consell pretén preservar. Afecta al sòl no urbanitzable i a l'urbanitzable si no té aprovat el programa d'actuació integrada (PAI). En els PAI ja aprovats es redueix la intervenció, però es poden introduir modificacions en el projecte per a minimitzar les afeccions. 
 
La moratòria afecta inicialment a 2.300 hectàrees (2.300.000 metres quadrats) de sòl no urbanitzable comú; 2.000 hectàrees de sòl urbanitzable comú i entre 10 i 15 mil hectàrees de sòl urbanitzable ja programat.
 
Els efectes del Pativel no es limiten a l'àrea més pròxima a la línia costanera, sinó que s'estenen a una zona de transició, de 2.000 metres des del mar, a fi de preservar la infraestructura verda del litoral. El pla supramunicipal marcarà els usos permesos en els diferents tipus de sòl, que en la majoria dels casos seran incompatibles amb la construcció d'equipaments turístics i residencial, encara que el Consell manté que no limitarà les possibilitats de creixement dels municipis afectats.
 
L'esborrany del Pativel inclou les zones de platja que s'han lliurat de la febre de la rajola. Entre les zones que inclou es troba la platges de Tavernes (suposem que l’afecció serà principalment en el Marenys 2A, sense PAI aprovat) i un conjunt de zones que de nord a sud són: desembocadura del Sénia, Benicarló nord, Orpesa nord i sud (La Renegá), Borriana Nord, l´ Horta Nord, Cullera Sud, , Gandia-L´Ahuir , Benitatxel, Altea sud, la Vilajoyosa sud, Alacant sud (saladar) i l'àrea del sud de Torrevella.
 
Basat en la informació de la premsa d'avui