L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 25 de novembre del 2015

L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: No és això... ni de lluny


El govern de Compromís vol una Policia Local de proximitat, de servei i ajuda al ciutadà, però sense oblidar que pot fer tasques de seguretat recolzant a la Guàrdia Civil o en el seu cas a la Policia Nacional, que són les úniques forces de seguretat. 

La noticia que avui publica Las Provincias, on no es veu cap contrast de la noticia amb la segona part implicada, el govern de Compromís, ni cita les fonts en que ha basat el seu escrit, no té res a veure, ni de lluny amb l’esperit de la proposta del govern: que els agents puguen deixar de portar l’arma en actuacions directes de servei i ajut amb la ciutadania. 


El govern municipal vol una policia centrada en millorar la convivència i ben preparada para actuar en situacions, amb arma o sense arma.I nosaltres entenem que la proposta  és que no cal portar arma en actuacions com quan estan a la porta d’una escola regulant el trànsit, o acompanyen pel carrer a la comitiva d’una comissió fallera, o facen una ronda pel camp de futbol on es juga un partit, o en una processó… Exemples hi ha molts, i sempre amb eixa premissa: actes de servei i ajuda al veïnat. 

Els agents portaran la seua arma reglamentaria quan hagen de fer actuacions de recolzament a les forces de seguretat, podíem citar en el cas d’una persecució policial, o un atracament a un banc, o en cas de control en una visita d’una alta autoritat a Tavernes, per exemple el president de la Generalitat, per exemple. També en portarien en actuacions del tipus controls de velocitat o alcoholèmia, o d’altres que puguen implicar una perillositat, com patrulles o controls nocturns o controls muntats al terme després d’haver-se produït un delicte. 

Com el lector veu i pot comprendre, aquestes darreres actuacions policials que impliquen un risc no tenen res a vore amb dirigir el trànsit prop d’una escola, o acompanyar a una comissió fallera, o controlar una volta ciclista. 

Els Policies Locals conservaran la seua arma, passaren les revisions que cal, faran les proves que calga, entrenaran el tir com ara… tot seguirà en eixe aspecte igual, no va a canviar res. Simplement, el que es pretén amb la proposta és potenciar i millorar les tasques de la policia local al servei i ajut al ciutadà.

Acabem amb un comentari que avui hem escoltat en un conegut bar valler i lloc d’esmorzars en parlar de la notícia: venen eleccions i Las Provincias ataca de nou. Doncs això mateix.

L'Estat de la Qüestió expressa només el punt de vista de la gent de la Cotorra.

12 comentaris:

Anònim ha dit...

Prefereixc que la policia vaja armada perquè puga protegir-me davant de qualsevol perill i en qualsevol moment. Europa ha reforçat la seguretat i ací llevant les armes als policies.

Anònim ha dit...

Em pareix un desproposit, i si durant aquests serveis es produeix una situació en que l'agent necessita utilitzar la seva arma que fem? Li diu al agresor que s'espere? I per si no ho sabía la policía local també es un cos o força de seguretat. La policía nacional i la guardia civil son FCSE

La Cotorra de la Vall ha dit...

Cal dir que ací no s'ha llevat cap arma a cap policia.
Hem dit i repetit al llarg de la noticia que és una proposta, i com a totes les propostes, s'estudia, es debat, s'analitzen situacions i circumstàncies, es miren pros i contres i finalment es pren una decisió.
I no s'ha pres cap decisió.

Anònim ha dit...

Són propostes del tercer mon, estàn fora de lloc, no tenen sentit comú i resten segureta a la ciutadania.
No crec que tots els afiliats al Partit del BLOC estiguen d'acord.

Anònim ha dit...

Amb tots els respectes que mereix esta publicació, he d'exposar el meu punt de vista i al mateix temps aclarir algunes coses que supose el seu autor desconeix per ignorància o per defensar altres interessos.
L'apartat L'ESTAT DE LA QÜESTIÓ: No és això ni de lluny, crec que hauria de dir si que és això i de prop.
El gover de Compromis TÉ UNA POLICIA DE PROXIMITAT, DE SERVEI AL CIUTADÀ, AMB TASQUES DE SEGURETAT CIUTADANA I COM NO POT SER D'UNA ALTRA MANERA, COL·LABORA AMB LES FORCES DE SEGURETAT DE L'ESTAT I AMB LA JUSTÍCIA de conformitat amb la Llei.
Amb referència a la notícia d'ahir publicada per les PROVÍNCIES, li aconselle que ho contraste amb l'escrit presentat per la regidoria de seguretat ciutadana i observarà que es va quedar molt curt, al meu entendre, un poc infantil.
La Policia Local de Tavernes de la Valldigna, està ben preparada per a actuar en qualsevol classe d'actuacions, amb arma o sense arma. La meua pregunta és: el govern de Compromis està preparat per a dirigir un cos policial, on han adquirit eixa experiència?.
Els paràgrafs següents són, al meu entendre, una sèrie de despropòsits que no s'ajusten a la realitat i costa creure que ho defenga un veí de Tavernes coneixedor de la problemàtica actual.
Mire vosté, sóc un veterà de la seua PL, en la meua trajectòria professional, en la que per desgràcia vaig haver d'actuar en assassinats, robatoris en domicilis, agressions amb armes a particulars, etc., vaig rebre molts dels avisos quan em trobava regulant el pas dels escolars, acompanyant comitives de festes o simplement amb funcions de policia de barri. Per al seu coneixement li diré que estes actuacions no es preparen amb antelació, són imprevistes i per consegüent la nostra actuació ha de ser immediata, hem de fer valoracions en segons que poden implicar el bon o mal desenvolupament dels fets.
Un altre aclariment que desig fer-li perquè ho tinga present quan torne a fer publicacions semblants respecte a la naturalesa legal de la seua Policia Local són:
La Policia Local de Tavernes de la Valldigna és un cos armat que es troba jurídicament emparat per la Llei, i per tant, pertany als Cossos i Forces de Seguretat que aglutina a totes les forces policials existents a Espanya, per un altre costat la G.C. i la C.N.P. pertanyen als Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat.
Supose que els meus aclariments no els publicarà perquè no afavorix el seu blog, però per això no es preocupe que buscaré altres mitjans on els publicaran. Una salutació i que passe un bon dia.

Anònim ha dit...

Cuesta creure que la Cotorra, que aporta sempre bones i excel·lents publicacions, desconega tant les actuacions de la PL, i a més a més, entre a drap en qüestions de la seguretat ciutadana, amb les amenaces terroristes actuals.

La Cotorra de la Vall ha dit...

I perquè no havíem de publicar els seus aclariments? Ja ens ho explicaré si ho creu convenient el perquè no ho havíem de fer.

Vosté no insulta, ni es clava amb ningú, simplement expressa la seua opinió. Podem estar o no d'acord, però això no es motiu per no publicar-la.

Nosaltres no hem fet cap valoració de la tasca policial, que ací hem defés sempre. O si no, diga'ns una vegada que hàgem posat en dubte eixa tasca, més bé sempre ha estat el contrari i informant del que fan pel ciutadà.

Lamentem que no haja vist que el nostre objectiu era limitar-nos a explicar com veiem, com entenem una proposta, sense valorar-la. ¿On l'hem valorada? Ja ho faran vostés en la mesa de negociació i arribaran a un acord.


I un aclariment sense acritud a una frase que pensem és desafortunada: Compromís potser haja adquirit la preparació per a dirigir un cos policial, en el mateix lloc on molta gent adquireix la preparació per a valorar les decisions polítiques d'un govern municipal.

Anònim ha dit...

L'alcalde hauria d'explicar este tema per tranquil·litzar la població que puga sentirse desprotegida.
És un tema prou serios i es necesita una versió ofucial del govern de Tavernes.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 11:43

No volem justificar-nos, però pensem que hem deixat clar que volíem explicar la proposta. Ni hem fet valoracions ni pensem fer-les. Ja hi ha qui les farà amb més coneixement de causa. I voler explicar la proposta està dins del que vosté diu que sempre aportem bones publicacions. Gracies pel compliment.

La Cotorra de la Vall ha dit...

Anònim de les 12:51

Ho tornem a repetir: no hi ha cap decisió presa ni s'ha posat en funcionament cap modificació de res. Per tant ningú pot sentir-se desprotegit quan no hi ha cap canvi de res.

Ho tornem a repetir: es una proposta i com a tal sembla ser que s'ha tractat o s'ha comentat en la mesa de negociació.

Anònim ha dit...

Ho senc pero jo discrepe amb l’anonim que diu que es Policia Municipal veterà.
Tu dius que el govern de Compromis dirigix un cos policial i jo m’incline més per pensar que el govern de Compromís marca les directrius polítiques de l’Ajuntament perquè les laborals i de funcionament dels guardies municipals, si no estic enganyat están marcades en la llei de cos de seguritat, i a més està el jefe de la policía municipal que será– jo no ho se – el responsable de que les cumplisquen.
La frase no m’agradat per que demostra poc de respecte als polítics del govern de l’Ajuntament. I mes quan ho diu un municipal si realment eres.

Anònim ha dit...

Anonim del 26/11/2015, 18:43.
Air mateix, la regidoria de seguretat va dictar un decret que a totes les llums va en contra dels drets dels policies en la seua condició de treballadors.
Ara cal vore la contestació dels sindicats policials.
He de dir-li que dins del cos de la PL hi ha pro malestar per les mesures presses.