L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

diumenge, 8 de novembre del 2015

Quan creus que ja s'acaba, torna a començar!


La noticia de que el jutjat del contenciós-administratiu ha determinat que cal puntuar de nou el concurs oposició de la plaça d’intendent de la Policia Local de Tavernes ha servit perquè un blog afí i portaveu del PP faça la seua interpretació particular i partidista d’una forma totalment lamentable.

El blog afí al PP, que no publica res del contingut de la sentència i afirma que es basa en la premsa,  acusa a Compromís d’haver arreglat la plaça d’intendent, afirma que es una sospita de la jutge, quan aquesta d'això no diu res en la sentència, i afirma que "li arreglaren un lloc” a l’intendent actual, deixant caure dubtes sobre la capacitació del cap de Policia de Tavernes. 

Com hem explicat en un article anterior la jutge nomes diu que es tornen a baremar els mèrits perquè el tribunal va decidir dividir en tres apartats (formació, ponències i publicacions)  els mèrits a valorar i això no es contemplava en les bases de la convocatòria. 

 Cal saber:

1. Compromís no va redactar les bases de nomenament del tribunal que segons el PP suposadament ha fet la irregularitat de beneficiar l’intendent actual: foren redactades i aprovades amb el PP en el govern de Tavernes.

2: El tribunal tampoc no l’ha triat Compromís: el formava dos tècnics funcionaris de l’Administració General de l’Ajuntament, l’intendent principal de la Policia de Gandia, un intendent de la Policia de Paterna, un intendent de la Policia de Carlet proposat per l’IVASPE (organisme de la Conselleria d’Hisenda i Administració Pública) i el secretari general de l’Ajuntament de Gandia, proposat per l’IVAP (organisme de Presidència de la Generalitat).

3: Tots els membres del tribunal són funcionaris, cap polític. La meitat professionals de la Policia, dos nomenats per la Generalitat governada aleshores pel PP, i com a curiositat, procedents de Gandia, Paterna i Carlet amb govern del PP aleshores.

Pensem que no hi ha cap persona amb dos dits de cervell que, veient el sistema de designació i les persones que el formen, siga capaç d’afirmar que era un tribunal de Compromís per “arreglar-li un lloc” a l’intendent actual. Sembla ser que el blog afí al PP no ho creu així, i fa una greu acusació al tribunal i desprecia la responsabilitat i la tasca dels seus membres.

Una altra cosa important: la jutge li denega al recurrent la puntuació de 4’5 punts que li havia atorgat el tribunal, suposadament afavoridor de l’intendent actual. O siga, això demostra la seua imparcialitat i que va actuar segons el seu criteri. Per això, per actuar segons el seu criteri, va fer una una distribució de mèrits en grups que no contemplava les bases i la jutge considera que cal tornar a puntuar els mèrits.

Cal també deixar ben clar que tot allò més substancial demanat pel recurrent, la jutge li ho nega. Tampoc la jutge mai no diu que el recurrent és el guanyador del concurs ni que la plaça no està ben guanyada per l'actual intendent.  Nomes es pronuncia a favor de rebaremar els mèrits, i es faça amb uns criteris que, pensem nosaltres, no sembla que afavoreixen massa al demandant des del moment que diu que caldria llevar-li dos punts que li ha atorgat el tribunal en les titulacions.


I de nou ens toca posar els punts damunt les is i més lamentable que ho fem en un tema administratiu. Difamar, acusar sense proves i sense cap motiu, sembla ser que és l’únic camí que tenen i saben fer alguns com a crítica política. No escarmenten. A vore si a partir de ben poc, amb un canvi assenyalat que s'espera en la direcció del PP, deixen de costat aquestes pràctiques de “criticar i enredrar, pensant que sempre hi ha algú que s’ho creu”. Ja veuen com els van anar en les passades eleccions.