L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dissabte, 26 de desembre del 2015

Els deures del nou govern espanyol en el País Valencià ( i III)


En aquesta tercer lliurament, el final, recordem deures puntuals que haurà de realitzar el nou govern central al llarg del nostre territori.

Parc Central
Afecta a la ciutat de València. El Ministeri de Foment presentava el passat octubre una modificació del projecte que ha aconseguit deixar-ho en via morta. L'objectiu era abaratir l'enterrament de les vies en un pla en tres fases de cost 1.400 milions enfront del projecte inicial de 2.800 milions.

L'Ajuntament i la Conselleria d'Obres Públiques han rebutjat la proposta perquè suposa retardar com a mínim cinc anys unes obres que ja de per si porten anys de retard.
Encara que Foment ha retirat ara la proposta ha demanat negociacions per a una nova negociació que comporte una decisió conjunta.

Consorci València 2007
El Consorci València 2007 es va crear per a adequar i explotar la façana marítima de la ciutat de València amb motiu de la Copa Amèrica. Els crèdits de l'Institut de Crèdit Oficial (ICO) havien de transformar la dàrsena però han generat un deute de 400 milions d'euros a la qual han de fer front l'Estat, la Generalitat i l'Ajuntament. 

Cristóbal Montoro, ministre d'Hisenda del PP va deixar clar en el 2015 que no hi hauria condonació i l'alcalde de València, Joan Ribó, que ha reconegut que el deute llastra els comptes municipals, intentarà negociar amb el pròxim govern una solució.

Accés a l'Altet
A Alacant trobem l'aeroport Alacant-Elx de l'Altet, el cinquè en el ránking espanyol i que manca d'accessos a l'autovia a pesar que pel volum de tràfic necessita aquesta infraestructura.

Castelló
La “província” de Castelló espera del nou Govern d'Espanya que evite més retards en l'arribada de l'AVE a la capital de la Plana, al costat de la millora de la N-232 de Vinaròs a Morella i que licite els trams de l'autovia A-7 fins a Catalunya, o siga perllongar la CV-10 de l'interior i fer-la arribar a Tarragona.

En matèria econòmica i social, els deures del nou Govern passen per polítiques que impulsen l'ocupació i els serveis socials. No oblidem que Castellon va passar de la plena ocupació a tenir una de les taxes d'atur més altes d'Espanya després de l'aturada del taulell, principal sector econòmic.