L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

divendres, 11 de desembre del 2015

Una enquesta d'El Confidencial pronostica canvis en l'ordre dels vots de partits: Ciudadanos i Podem avancen el PSOE


El PSOE quedaria en quart lloc i seria sobrepassat per Ciudadanos i Podem si les eleccions tingueren lloc avui. És la principal conclusió de l'enquesta DYM per a El Confidencial. S'arreplega una part de l'efecte del debat a quatre del dilluns passat, en haver-se realitzat l'enquesta entre el 27 de novembre i el 9 de desembre. 
 
El PP seguiria guanyant les eleccions, però baixa la seua intenció de vot respecte a l'anterior enquesta del mateix mitjà, mentre Ciudadanos puja 2,9 punts fins al 23,2% i Podem s'aprofita de la caiguda del PSOE i de convèncer a indecisos arribant fins al 19,1%. IU repeteix quasi les xifres d'octubre 6,3%.
 
El sondeig s'ha realitzat els dies anteriors al debat i el dimarts i dimecres posteriors a la cita televisiva i sembla ser que només ha servit perquè Sánchez perdera suport i que el líder de Podem, Pablo Iglesias, convencera i atraguera a les seues files a bona part dels indecisos que es van asseure davant el televisor. 
 
Segons el sondeig, un 26% dels entrevistats no sap encara a qui votarà el 20-D.
 
La caiguda socialistes recorda les enigmàtiques paraules d'ahir de Mariano Rajoy: "No em vull ficar en fondàries, però és més que probable que el 20-D hi haja una sorpresa". Segons els "trackings" diaris que realitza el PP es veu el desplome del PSOE.
 
Podem i C's, per davant de PP i PSOE en intenció directa de vot
 
Per primera vegada Podem (12,3%) i Ciutadans (12%) apareixen per davant dels dos partits tradicionals, PP (11,8%) i PSOE (9,6%). L'enquesta indica que, entre els qui diuen tindre decidit el seu vot per Podem, un 17,5% va votar en el 2011 al PSOE mentre un 10,3% dels que tenen decidit votar a Ciutadans van donar el seu vot en 2011 a Rubalcaba. Sánchez pateix sagnia per la seua esquerra i per la seua dreta i al PP solament li "mossega" Ciudadanos, un 23,9% dels que tenen decidit votar a Rivera ho va fer en 2011 per Rajoy.
 
En resum: una recta final de campanya amb Rajoy a la defensiva; un Rivera al que solament un error descavalcarà de la segona posició; un Pablo Iglesias que, sota el lema "la remuntada", comença a pujar en les enquestes i supera al PSOE gràcies a que els indecisos li identifiquen ja amb el vot útil de l'esquerra, i un Pedro Sánchez que tindrà una ultima basa en el cara a cara amb Rajoy el dilluns.