L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 28 de gener del 2016

Declaracions davant del jutje dels detesos en "Operació Taula"


El Jutjat d'Instrucció número 18 de València ha deixat en llibertat als set detinguts de la denominada “Operació Taula”. El jutge manté la condició d'investigats --nova denominació per als imputats-- per a tots ells per delictes de suborn, malversació, blanqueig i tràfic influencies. A quatre d'ells els ha imposat fiança per a assegurar la responsabilitat civil en cas de condemna.

Set dels detinguts en l’”Operació Taula” han passat a disposició judicial cas de l'exsecretari autonòmic d'Esports i exdiputat en les Corts David Serra; la secretària del grup municipal del PP en l'Ajuntament de València, María del Carmen García Fuster, i l’exgerent de la Fundació Jaume II El Just, Vicente Burgos, exmarit de María José Alcón, que precisament va ser també detinguda i la primera a prestar declaració davant el jutge.

Ahir a les 18.44 hores arribaren a la Ciutat de la Justícia de València set cotxes de la Guàrdia Civil on viatjaven set dels detinguts en la part posterior i acatxats. Els arrestats han passat a disposició judicial a les 19.30, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià (TSJ).

El jutjat prendrà declaració en total a 23 persones i va ser la primera, la nit del dimarts, l’exregidora de Cultura de l'Ajuntament de València María José Alcón, que va quedar en llibertat sota fiança de 150.000 euros encara que quda en qualitat d'investigada -la nova denominació dels imputats- per diversos delictes i es va decretar l'embargament dels seus béns com a mesura cautelar. 

Detinguts 

Per part de l'empresa pública Imelsa, dependent de la Diputació de València figuren els arquitectes Joan Vergara i Elena Bosque, qui va estar vinculada a eixa empresa entre 2008 i 2012.

Per la part empresarial van ser detinguts José Adolfo Vedri, empresari d'Engloba (empresa dedicada a la publicitat) i José Mariano López Sancho, Francisco Javier Luján, Salvador Sansano Pitarch, Enrique Aleixandre Chumillas, Vicente Francés Habita (dedicat a la construcció) i Carlos Vicente Gil.

En la relació d'empresaris hi ha dos vinculats a càrrecs directius de Cleop (Compañía Levantina de Edificación y Obras Públicas). Es tracta de Carlos Turró i Alejandro Serra Nogues. Completen els empresaris Javier Marchesí i Jaime Cabot Ivars. També hi és Jaime Úbeda, persona vinculada al gerent d’Imelsa Marcos Benavent.