L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

divendres, 29 de gener del 2016

El 3% del PP valencià



El jutge de l'Operació Taula investiga al PP (de la ciutat de València, provincial i autonòmic) per suposat finançament il·legal i blanqueig. La investigació arriba fins a mitjan dècada passada, amb cobrament suposadament de comissions del 3% que es dedicava en part al partit procedents de centenars de contractes públics.
 
El jutjat d'Instrucció número 18 cridara com investigats (nom actual dels imputats) a 50 membres del Grup Popular de l'Ajuntament de València, tots els regidors i assessors de la passada legislatura, una mesura que ningú dubta tendrà greus conseqüències polítiques.
Es lliura ara com ara l’exalcaldesa Rita Barberá que no està per la seua condició de senadora i aforada davant el Tribunal Suprem, l'únic tribunal que pot dirigir accions penals contra ella.
 
La recerca és de pagaments de “mordidas” per part d'empreses que contractaven amb l'Administració valenciana, però també mercantils que prestaven serveis al PP, cas del transport de militants en autobusos a la plaça de Bous de València. En el muntatge d'aquests actes intervenien l'estructura provincial i l'autonòmica del partit. 
 
Per la seua banda la Fiscalia Anticorrupció analitza increments en el patrimoni de responsables de la direcció del partit. Juan José Medina, director de diverses campanyes dels populars i sotssecretari d'Organització del PP, va adquirir un cotxe Jaguar després d'una campanya electoral i temps després un xalet. Medina va ser un dels 24 detinguts el dimarts per la Guàrdia Civil i a més de ser número dos en la Diputació de València.
 
L'Operació Taula investiga presumptes irregularitats en la construcció de col·legis per part de Ciegsa, empresa pública que va incórrer en sobrecostos superiors a mil milions d'euros, segons càlculs de l'actual Govern autonòmic. Al capdavant de Ciegsa, com a conseller delegat, va estar un dels detinguts, Màximo Caturla, secretari autonòmic d'Educació i vicepresident de la Diputació de València.
 
Caturla i Medina, entre altres, haurien participat segons fonts de la investigació en el cobrament de comissions del 3% a empreses que rebien adjudicacions. Part d'aquests fons van finançar de forma irregular al PP provincial i regional.
 
Operació Taula investiga la compra de bitllets de loteria per import de milers d'euros. El excap de gabinet de Rus, Emilio Llopis, detingut el dimarts, va demanar a un subordinat que revisara els seus bitllets, i un altre vicepresident de la Diputació de València i responsable de la secció de Carreteres i molt proper a Rus, Enrique Crespo, va guanyar 12 milions d'euros en la Loteria de Nadal del 2011 i després va intentar ocultar-ho, segons el jutge instructor del cas Emarsa. 
 
Els investigadors creuen que la compra massiva de bitllets de loteria va ser utilitzada com una altra forma de blanquejar diners procedents de comissions irregulars a canvi d'adjudicacions.