L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 16 de gener del 2016

El rei Felipe VI rebrà Joan Baldovi com a representant d'una formació política diferent a Podemos



 
No hi ha qui s’aclare amb el PP-PSOE-C’s quan no volen reconéixer en la Mesa del Congrés el dret de Compromís a tindre grup parlamentari. 
 
Cal saber que la mateixa Mesa del Congrés, que ells dominen, és qui envia al rei Felipe VI la relació de formacions per a les consultes de designació de candidat a President del Govern. I  ho ha fet, però incloent la coalició Compromís-Podemos  com a formació totalment diferent de Podemos. Però el bo i millor és que també ho ha fet amb “En Comú Podem” i “En Marea”. 
 
Siga com siga, Compromís tindrà el reconeixement del rei, a pesar de la negativa del PP-PSOE-C’s a reconéixer-li el dret a formar grup parlamentari que va guanyar en les urnes: 9 diputats i mes del 15% dels vots en el País Valencià. 
 
Recordem que no és l’únic cas: La vicepresidenta, Soraya Sáenz de Santamaría, quan va dir els resultats electorals va separar la coalició de Compromís del resultat de Podemos, i el mateix fa el web del Ministeri de l’Interior. I ara se li envía al rei un llistat on Compromís-Podemos apareix com a part diferent de Podemos. 
 
De fet, la coalició Compromís-Podemos-És el moment, com s’ha recordat aquests dies, té naturalesa jurídica diferent, legalment són dos coses diferents, i tal com denunciava Mònica Oltra, el PP-PSOE-C’s en la Mesa del Congrés fan una valoració política en negar-se quan per llei està ben clara la diferenciació. 
 
Per tant, el rei rebrà Joan Baldovi en el Palacio de La Zarzuela com a diputat de Compromís-Podemos al marge de les polèmiques pel grup parlamentari propi. 
 
Aixi, de dilluns a divendres, acudirán a la Zarzuela i per aquest ordre els portaveus de Nueva Canarias, Foro Asturias, CC, UPN, EH-Bildu, UP-IU, PNV, En Marea Podemos, DiL, Compromís-Podemos, En Comú Podem, Ciudadanos, Podemos, el PSOE i finalment el PP.

1 comentari:

UN JUBILAT ha dit...

Açí no hi ha qui s'aclarixca,uns ens neguen el dret a formar grup politic,ien canvi altres el reconeixen sense paliatius.