L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dijous, 28 de gener del 2016

Els bisbes gasten deu milions a l'any a finançar 13TV i sis en Càrites

Abans del començament de la campanya electoral, una de les sis noves llicències en obert de la Televisió Digital Terrestre (TDT) va parar a les mans de la cadena de la Conferència Episcopal per a 13TV. 

La Conferència Episcopal posseeix el 64,68% de la cadena, i des del seu naixement -novembre de 2010, quan va sorgir de les cendres de projectes fallits, com a Popular TV o TMT deguts al capritx del cardenal Rouco Varela, es calcula que ha invertit en la mateixa al voltant de 50 milions d'euros.

Malgrat els mals resultats econòmics de la televisió, els bisbes han mantingut sempre la seua voluntat de "mantenir la propietat d'un canal de televisió de caràcter generalista ", tal com va assenyalar recentment el secretari de la Conferència Episcopal, José María Gil Tamayo. 

La Memòria Anual d'Activitats 2013, un text d'obligada presentació al Govern per a justificar les seues partides via IRPF, els bisbes van incloure dins de l'apartat de "Activitats Pastorals Nacionals" una "aportació en capital de 5,9 milions per al projecte de televisió 13TV solament en aqueix any.

Anualment, la CEE hauria invertit al voltant de 10 milions d'euros i més de la meitat, com ja s'ha dit, prové dels pressupostos de la pròpia Conferència, mentre que els quatre milions restants procedeixen d'aportacions de les diòcesis.
Deu milions que suposen una quantitat molt superior a la que la Conferència Episcopal aporta a Càrites amb sis milions d'euros. En el cas de la televisió, les aportacions cauen en sac trencat donat que cada any 13TV perd quasi la mateixa quantitat que li inverteixen els bisbes.

Els actuals dirigents volen continuar amb la presència en ràdio i televisió, però amb un projecte, en paraules de diversos bisbes, "que seguisca el model del Papa Francisco". O siga una cadena generalista marcada per la proposta de l'Evangeli i no per la crispació política, l'insult i les desqualificacions constants. 
Una cosa que, tal com s'ha vist en l'última campanya electoral -i continua observant-se després del 20D en programes com El Cascavell o La Marimorena- no s'ha aconseguit.
Font: eldiario.es