L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 21 de gener del 2016

Encara hi ha molta partida al voltant del grup parlamentari de Compromís

Protocol notarial d'obligació de treballar pel grup parlamentari

Queda partida és diu en termes de pilota i l'última pàgina sobre el grup parlamentari valencià igual encara no està escrita. El document de la Mesa del Congrés per a denegar la formació d'un grup de Compromís indica que només són quatre diputats, quan fan falta cinc i disposa que fins demà divendres, 22 de gener, a les 20 hores ho pot esmenar. 

IU no ha pogut formar grup amb ERC i sorgeix l’opció perquè tots dos partits arriben a un acord, que segons hem llegit en premsa, si acceptaria la Mesa del Congrés. Ara potser el major enemic estiga a casa de Compromís, ja que un dels socis de la coalició, Iniciativa, no sembla estar per la tasca i igual prefereix la integració en Podemos. 

Si finalment no hi ha acord amb IU, Compromís haurà d'informar en tres dies si s'integren en el grup de Podem o passen al Grup Mixt. 

Postures oposades Bloc-Iniciativa 

La líder d'Iniciativa Mònica Oltra va assegurar ahir que tots els escenaris estan oberts sense descartar la integració en Podemos o la marxa de tots els parlamentaris al Grup Mixt.

Oltra va jugar molt fort en la coalició electoral amb Podemos, que quasi va ser una aposta personal, i més que res pensant en una reedició futura en les autonòmiques del 2019: un pacte Compromís-Podem podria ser la força majoritària de l'esquerra al País Valencià. I ella tindre la presidència de la Generalitat a la mà.

La postura de Podemos, traint el pacte notarial (veure imatge superior), ha afeblit el lideratge d'Oltra i reforçat a dirigents que com l'eurodiputat Jordi Sebastià o el mateix alcalde de Tavernes, Jordi Joan, es van manifestar en contra del pacte tal com havia estat firmat, en contra del vot majoritari dels afiliats.

A la postura d'Oltra de possible integració en Podemos s'enfronta ara la del dirigent del Bloc Enric Morera que ahir deia que és «impossible» anar amb Iglesias i argumentava el perfil valencianista de Compromís i que no vol diluir-se en un partit estatal. El diputat Joan Baldoví remarcava també que Compromís defensa només els interessos valencians i estarà on més visibilitat tinga.

El discurs en clau valenciana del Bloc i l'increment de critiques a la situació creada per Podemos, traint el pacte, allunya Monica Oltra del seu interès electoral futur, les autonòmiques del 2019. Però Oltra vol influir també en el panorama nacional, no vol perdre de vista a Iglesias i Colau, i no és descartem que vulga els seus dos diputats en Podemos. 

Una “jugada” eixa que s'uniria a la propiciada pels cinc diputats valencians de Podemos que es van passar pel folre els pactes i dimarts passat no es van presentar a la signatura del document de sol·licitud de grup parlamentari tal com es contemplava en el protocol notarial. El punt vuit indica que s’havia de demanar aqueix grup i en cas negatiu de la Mesa, reclamar-ho en el Constitucional. Només van signar els de Compromís.

El paper de Mònica Oltra

La marxa dels diputats d'Iniciativa a Podemos seria sense dubte la ruptura de la coalició Compromís. I això li interessa a Mònica Oltra? No som qui per a avançar esdeveniments però la desfeta de Compromís deixaria en un molt mal lloc, políticament parlant, a la líder d'Iniciativa.

Molts valencians, amb seguretat, veurien una repetició de la jugada que la mateixa Oltra va propiciar fa anys amb EUPV, i seria la confirmació que les seues aspiracions personals estan per sobre d'altres plantejaments que miren més l'interès dels valencians.

En aqueix panorama, l'electorat podria arribar a veure a Oltra com un polític sense escrúpols que és capaç de carregar-se dues formacions polítiques, primer EUPV i ara a Compromís, quan encara és emergent i previsiblement no ha aconseguit el seu sostre electoral, per la cabuderia de posar davant de tot el seu interès d'aspirar a ser presidenta de la Generalitat. 

I en aqueix panorama qui perd, imatge, consideració i moltíssimes opcions polítiques, és la pròpia Oltra. I açò ella ho sap, i segur que ho està valorant.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

L'objectiu de Monica Oltra està en Madrid i anirà amb Podemos per intentar-ho

La Cotorra de la Vall ha dit...

Coincidim.
Mònica Oltra té aspiracions més altes com és ser al costat de Colau i Iglesias i ser un referent estatal.
És un mitjà per arribar a la Generalitat i el Bloc està veient-se com el badoc de torn del qual s'està servint.
No hem entrat massa a fons. Temps hi haurà.

Anònim ha dit...

Sempre em dit que Oltra ens afonaria i que les seues arrals era de una persona transfuga per benefici propi,ara ja es veu, el sentir de la gent tenia raó i mes d´un deuria de fese mirar quan ens discutia.