L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dissabte, 9 de gener del 2016

Homenatge a Pep Meló



Anit es va celebrar l’homenatge a Pep Meló en la Casa de la Cultura amb un saló d’actes ple, entre els quals hi havia l'alcalde, Jordi Joan, i regidors del govern municipal, reafirmant que era una persona estimada i molt coneguda al poble per les activitats culturals i esportives que va promoure des dels anys 70 del segle passat. 

Pep Meló va dedicar la seua vida a tres activitats: Com a amant de la muntanya va ser un dels fundadors del Centre Excursionista de Tavernes, va col·laborar activament en el PSOE local i la UGT i va estar implicat en la creació de la falla Cambro. Així doncs, representants representants de les tres organitzacions intervingueren a l’acte després d'un solo de saxofon de Vicent Benavent i de l'explicació breu en off de la seua biografia. 

Els representants del CETV, Paco Grau i Ximo Palomares, explicaren com D. Ricardo, aleshores un rector jove amant de la muntanya va engrescar un grup de joves, entre ells Pep, per gaudir de la natura, pujar als cims més pròxims i després als més llunyans, i com l’any 1972 convergiren per formar el CETV. Pep Meló va ser el soci número 1 i el seu primer president. Ací cal indicar també el treball per salvar el patrimoni, en aquell moment representant en el monestir. 
  
El president del Centre, Vicent Felis, recordà que "Pep era una persona optimista, sempre portava la serenitat al centre, sempre va estar al nostre costat en els moments de grans canvis, com quan vàrem passar a la casa de la plaça de Salvador Mifsud, o quan anàrem al centre nou del carrer Sant Pere o quan haguérem de fer la reforma del pis de dalt. Pel que ens has donat, gràcies per tot" 

El parlament dels membres del CETV acabà amb un audiovisual de fotos de Pep al llarg dels 43 anys que ha estat al Centre. Però el que arrencà ovacions del públic va ser un vídeo amb la seua arribada al cim del Mont Blanc, considerat en aquell moment el cim d'Europa, juntament amb membres del centre. 

Pep Meló va dedicar el seu temps a l'Agrupació Socialista de Tavernes i el sindicat UGT, essent membre de la candidatura a les eleccions locals en nombroses edicions. El president actual Salvador Blasco va parlar de la seua activitat en l'Agrupació. 

La Falla Cambró, a través de Raquel Pons i Pilar Mafé, contaren com va ser a partir del muntatge d'una barraca valenciana que havia fet Pep, com es va pensà fer una falla i poc després s'organitzà la Comissió de la Falla Cambro. 

Pep va fer de tot en la falla: Va començar escrivint els versos, per després fer la crítica, però on va traure tot el bo que tenia va ser com actor en el grup de teatre de la falla, l'Ull de Bou, on va participar en molts sainets, sempre amb papers destacats, on cal recordar quan memorable va ser el seu paper com a Nelo Bacora. El grup va actuar a Tavernes i per molts pobles, entre ells a Alzira en diverses ocasions. Raquel i Pilar, emocionades, anunciaren que el grup de teatre de la falla passaria a dir-se Grup de teatre Pep Meló. 

La projecció d’un audiovisual amb fotos de Pep en la falla i de diversos moments de les seus actuacions com a membre del grup de teatre Ull de Bou van cloure els parlaments

Finalment, els fills i la dona de Pep pujarem a l’escenari per fer-los lliurament d'una placa d'homenatge. 

L'acte acabà amb una nova actuació de Vicent Benavent, donant un toc musical final a un acte que va resultar ben emotiu.