L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

dimecres, 27 de gener del 2016

L'Ajuntament informa del Calendari del Contribuent


L’Ajuntament de Tavernes a través de la regidoria d’Hisenda que dirigeix el regidor Perfecto Benavent ha donat a conéixer el “Calendari del Contribuent 2016”, és a dir la relació d’impostos i taxes municipals acordades al seu termini de pagament. 

La iniciativa té com objectiu informar i ajudar al ciutadà a complir el deure de fer efectius els pagaments anuals que els correspon i evitar eixe 10% de recàrrec si es paga fora de termini. 

La informació també té un altre objectiu, tal com ha indicat el regidor Benavent: “facilitar que els ciutadans que tenen rebuts domiciliats puguen comprovar que el banc els els ha carregat en el seu compte el dia assenyalat”. El regidor ha remarcat que aquesta comprovació pot evitar gestions i reclamacions posteriors per oblits que no són generalment imputables ni a l’Ajuntament ni al contribuent. 
Segons ha explicat, l’Ajuntament ha constatat que com a conseqüència de la nova ordenació bancària i sobre tot amb l’obligació d’informar del número IBAN (número bancari internacional) es venen produint errades que són més habituals en aquells casos que el contribuent tenia domiciliat el rebut en entitats bancaries que han estat absorbides per altres bancs. 

Perfecto Benavent ha aconsellat a tots els veïns que tenen rebuts domiciliats que el dia posterior al marcat en el calendari (adjuntem una fotografia) comproven que els han cobrat el rebut, i si no ha estat així, acudeixen a recaptació de l’Ajuntament per informar-ho. 

No cal dir que aquests tràmits no afecta als més de 200 veïns que s’han acollit al pagament fraccionat mensual, i que tenen les dades correctes. 

Tal com es pot comprovar en el calendari que il·lustra la noticia dalt, el primer pagament correspon a les taxes de guals i vehicles, que s'inicia el pròxim dimecres, 3 de febrer, per acabar el dia 5 d’abril. Els rebuts domiciliats d’aquestes taxes seran carregats pel banc el dia 9 de març, a la meitat del termini voluntari. 

Atenció especial també caldrà posar les persones que s’han acollit al sistema especial de pagament fraccionat d’INI Urbana. La primera fracció trimestral serà carregada el dia 14 d’abril, per la qual cosa s’haurà d’estar atent eixe dia i l’endemà per comprovar que s’ha efectuat el pagament sense problemes. Si és així, no cal dir que tot està correcte i no cal esperar cap problema en el segon i tercer fraccionament. 

La taxa de fem i caixers es pagarà entre el 18 d’abril i el 19 de juny, i el rebut domiciliat corresponent el 20 de maig. 

Atenció igualment al pagament de l’IBI en període obligatori que comença el 29 de juny i fins el dia 5 de setembre, mentre els que tenen domiciliat el rebut el banc el pagarà el dia 2 de setembre. 

Els impostos d’IAE i rústica, com sol ser habitual, continuen en el tercer trimestre i entre el 16 de setembre i el 17 de novembre, amb pagament domiciliat bancari el dia 14 d’octubre.

L’Ajuntament de Tavernes ha fet una bona edició del calendari per tal que els veïns puguen adquirir-lo de forma gratuïta en el mateix Ajuntament o en altres entitats local. 

Recordem que les entitats bancàries col·laboradores són Caixabank SA, Bankia SA, Banco de Sabadell SA, Banco de Santander SA, Banco Bilbao Vizcaya SA, Argentaria SA i Banco Mare Nostrum SA.