L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dilluns, 25 de gener del 2016

L’ajuntament inicia la reparació dels edificis més antics del Cementeri.


Vista dels trams més antics abans de les obres
Obres en la part més antiga del cementeri

L’Ajuntament de Tavernes inicia la reparació dels edificis més antics i més necessitats de manteniment del Cementeri dins d'un projecte que dedica 99.926 euros a construccions i millores en aquest recinte.

Les obres, com ací en La Cotorra vam informar en el seu moment, van començar en allò que seria una primera fase el passat mes de juliol. Aleshores les obres que es dugueren a cap, ara ja concloses, foren la reparació del claustre, la instal·lació de nous columbaris, la realització d’un nou ossari per a soterrar les restes humanes antigues i la creació del Jardí de les Cendres, on les famílies podran dipositar les cendres del seus difunts.

La setmana passada es va iniciar la segona fase, consistent en la reparació dels edificis de nínxols més antics del cementeri, i que va començar en la retirada de les làpides per part dels operaris amb l’objectiu de lluir, reparar i restaurar les façanes dels edificis. Una vegada acabats els treballs, es tornaran a posar les làpides funeràries al seu lloc, cosa que serà la setmana vinent. 

Unes imatges de l'estat dels nínxols de la part més antiga després de moltes legislatures sense reparar

Els edificis més antics amb moltes legislatures sense reparacions 

Cal remarcar que aquests edificis més antics presentaven un estat prou deplorable com podeu comprovar en les fotografies, i no és d’ara sinó de fa bastants legislatures.  Però mai cap govern anterior s’havia preocupat d’iniciar un projecte de rehabilitació i conservació com ha fet el govern actual.

Fins i tot el PP va votar en contra de la modificació de crèdit presentat pel govern municipal en el plenari del mes de març del 2014, i això va fer que l'execució de la millora s'endarrerira fins a hores d'ara, que per fi s’està duent a cap.

90.000 euros més per a noves casetes 


Les millores i obra nova de nínxols en el cementeri no s’atura dins de les possibilitats de l’Ajuntament, com tot el món sap amb obligacions de pagar per llei i de manera prioritària els deutes bancàris que van deixar anteriors governs i després d’haver gastat 1’8 milions d’euros en pagar l’aparcament del passeig.

Així en el pressupost d’enguany la Regidoria d’Obres Públiques destinarà una partida per a construir 39 casetes noves amb una inversió total de 90.000 euros. Les casetes s’ubicaran en una zona lateral enjardinada del cementeri, però es conservarà mantindrà l’estètica central de les zones verdes.

La regidora d’Obres Públiques, Llum Sansaloni, ha recordat que “la nova ordenança del cementeri permet ampliar la concessió de les casetes caducades per un termini de 25 anys més, de manera que els familiars poden continuar fent-ne ús. Aquesta mesura i la previsió de construcció de noves casetes, garantix les necessitats mínimes del cementeri municipal".

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Molt bé! Queden molt pocs nixos buits en el cementeri.

Anònim ha dit...

Però reparar no és augmentar. Diuen que reste no és 20 nínxols al cementeri. I després,que en pensen fer?

La Cotorra de la Vall ha dit...

No llegiu?
Així en el pressupost d’enguany la Regidoria d’Obres Públiques destinarà una partida per a construir 39 casetes noves amb una inversió total de 90.000 euros.