L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.449
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:51.177

dimarts, 26 de gener del 2016

Premis a l’Ús del Valencià en les Falles 2016


L’Ajuntament de Tavernes, a través del Gabinet Municipal de Normalització Lingüística, convoca els Premis a l’Ús del Valencià en les Falles 2016, dirigits a les sis comissions falleres del municipi, que poden optar a guanyar algun dels tres premis que es reparteixen.

La regidora de Promoció Lingüística, Bea Ferreres, destaca que l’Ajuntament “té un compromís amb la promoció i normalització del valencià. Per tant, també volem premiar la implicació de les falles de Tavernes, que s’esforcen i s’impliquen per a normalitzar l’ús del valencià, tant en els monuments, en els llibrets, com en la festa fallera. A més, enguany s’hi inclou la valoració de l’ús del valencià en les xarxes socials, com Facebook”.

El primer premi està dotat amb 1.000 euros, el segon amb 600 euros i el tercer amb 300 euros. Les tres falles guardonades amb estos premis, també rebran el banderí acreditatiu. El jurat valorarà l’ús i la qualitat del valencià en la retolació de la falla, el llibret faller, la retolació en el casal i en el voltants, en les xarxes socials i en qualsevol altre element que el jurat considere convenient. A més, el jurat podrà declarar desert qualsevol premi si estima que els elements presentats no tenen la qualitat suficient.

El jurat dels Premis a l’Ús del Valencià estarà format per tres membres: el regidor de Promoció Lingüística de l’Ajuntament de Tavernes (o persona en qui delegue), un membre designat per la Junta Local Fallera i el dinamitzador lingüístic de l’Ajuntament (o persona en qui delegue). Cal destacar que la seua decisió serà inapel·lable.

Les comissions falleres interessades a participar-hi hauran d’entregar el llibret faller en el Gabinet Municipal de Normalització Lingüística del consistori abans de les 14 hores del dia 7 de març de 2016.