L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.992
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:40.187

dimarts, 26 de gener del 2016

Una operació a gran escala contra una trama de corrupció on hi ha implicats dirigents del PP i 24 detinguts per ara


El jutjat d'Instrucció número 18 de València, la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada així com la Guàrdia Civil duen a terme una operació contra una trama de corrupció infiltrada en diversos ajuntaments , la Generalitat i la Diputació de València. S'han produït 24 detencions i 29 investigats, a més de registres que s'estan practicant de forma simultània.

Entre els detinguts està l'ex president del PP i de la Diputació, Alfonso Rus i els més propers col·laboradors, com Emilio Llopis, excap de gabinet i mà dreta de Rus en la corporació valenciana, i els ex vicepresident Juan José Medina i Màxim Caturla.

Tambien s'han produït registres en les oficines del grup popular en l'Ajuntament de València i ha sigut detinguda la secretària del grup, Mari Carmen García Fuster i l'ex regidora popular María José Alcón, esposa del vicealcalde Alfonso Grau, jutjat pel cas Nóos i assessora de Rita Barbera.
La denominada Operació Taula està coordinada pel jutjat d'instrucció 18 de Valencia i efectuarà 33 registres en seus d'empreses com Ciegsa de la Generalitat, o la Fundació Jaume II el Just, o la seu del PP a València, així com l'empresa de comunicació Engloba. Un altre dels llocs on la Guàrdia Civil està practicant registres és el camp de la Murta, del Olimpic de Xàtiva, club de futbol del que Rus va ser president fins al passat mes de maig.

A València, des de primera hora hi ha agents en la seu Ciegsa, l'empresa pública encarregada de la construcció de col·legis que va ser dirigida durant anys per Caturla. La Intervenció de la Generalitat ha detectat sobrecostos per més d'1.000 milions. 

La recerca apunta directament a la gestió de la ex alcaldessa de València Rita Barberá -en l'actualitat senadora territorial- o a l'ex president de la Diputació i del PP en aquesta província, Alfonso Rus, retirat de la política. També a l'ex conseller Gerardo Camps, en l'actualitat diputat nacional del PP en el Congrés; o a l'ex diputat regional del PP, David Serra. 
S'investiga una presumpta xarxa internacional de pagament de comissions, organitzada i jerarquitzada, que mossegava de contractes públics revestint de legalitat nombroses adjudicacions milionàries. S'investiga, a més, si dirigents locals del PP de València van cometre un presumpte delicte de blanqueig de capitals.

Segons la premsa no es descarten més detencions en els pròximes hores. Fins i tot alguns registres podrien durar fins a 48 hores. L'operació la dirigeix el jutjat d'Instrucció 18 de València però participen altres vuit jutjats més per la gravetat dels delictes que s'investiguen. Des de les nou del matí nou secretaris judicials estan desplegats per diversos punts de la Comunitat.
Merda a punta de pala
L’home de confiança de Rus, Marcos Benavent, ex-gerent d’Imelsa, ha estat qui va difondre les gravacions del cas: ‘Les gravacions són veritat i sortirà merda a punta pala’, va dir el mes de maig passat quan va comparéixer al jutjat d’instrucció número 6 de València. Benavent es acusat d’haver creat una empresa pantalla, Berceo Manteniments, que facturava a cinc empreses mercantils, les quals cobraven a Imelsa per treballs que no es feien.

Segons la premsa i diaris digitals

2 comentaris:

UN JUBILAT ha dit...

Que vergonya hem dona ser valencià,i no es que estiga arrepentit d'haver naixcut en un poble tant bonic com este,tinc vergonya perque després de tots els robatoris que han realitzat açí a Valencia els elements del pp,encara els ha votat tantíssima gent.Es que tanta gent hi ha açí a Valencia que els pareix bé el que ha fet esta gentola?

Anònim ha dit...

La neteja tocarà a Tavernes ?