L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 10 de febrer del 2016

Canvi radical quan a les ajudes a les persones dependents amb el nou govern valencià


La vicepresidenta i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra, de Compromís, ha informat que s'han revisat en els últim tres mesos un total d'11.205 expedients de persones en situació de dependència per a elevar-los al màxim establit les quanties que venien cobrant i que l'anterior govern del PP havia disminuït en aplicar segons la seua capacitat econòmica. 
 
Aquestes millores suposen una inversió de la Conselleria de 23'8 milions en enguany.
 
Després de la revisió i eliminat el criteri de la capacitat econòmica, "s'han pogut elevar les quanties a percebre i, d'aquesta manera, el 86'1% dels expedients revisats, és a dir 9.649 persones, passen a cobrar el màxim establit per l'Estat".
 
Oltra ha destacat que amb aquesta revisió "aconseguim l'eliminació d'un altre copago ocult impulsat pel govern del PP i que va generar moltes diferències i dificultats per a les famílies perquè va suposar la rebaixa de prestacions a nivells realment insultants para moltes persones en situació de dependència.
 
Adéu al copago en centres de dia
 
Oltra ha indicat que, des de l'1 de gener, 4.669 persones majors o amb diversitat funcional han deixat de copagar en els centres d'atenció diürna. A més, 12.482 usuaris han vist augmentat els diners que reben.
 
La Conselleria d'octubre a desembre ha resolt 5.726 nous expedients de dependència, dels quals 2.810 cobreixen la taxa de reposició de morts i la resta, 2.916, són incorporacions netes, per la qual cosa en aquests moments 44.871 persones estan dins del sistema.
 
L'objectiu del Pla dissenyat per la Conselleria "és resoldre cada any 22.500 expedients, (1.800 al mes) dels quals uns 15.000 correspon al retard acumulat per l'anterior govern de més de 45.000 persones que, tenint dret a les ajudes, estaven fóra del sistema, als quals s'afigen altres 7.500 noves incorporacions".

1 comentari:

Anònim ha dit...

Han entrat per fer canvis