L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 17 de febrer del 2016

D'interés para els estudiants: la Conselleria d'Educació incrementa el 40% els diners per a beques

La Conselleria d'Educació incrementarà quasi un 40 % els fons per a les beques universitàries per al curs 2016-2017, fins als 23 milions d'euros, rebaixarà la nota d'accés del 6,5 al 5 i flexibilitzarà el criteri de renda. Una novetat pionera a Espanya són les Beques Salari, amb salari per a l'alumnat de fins a 600 euros mensuals per curs.
 
El conseller d'Educació, Vicent Marzà, de Compromís, ha presentat avui aquest nou programa de beques amb un programa d'ajudes del 40 % més de fons econòmics que els de el govern del PP i amb vuit modalitats, d'elles quatre noves: les beques de no-abandó, les de formació a distància, les de formació en idiomes i les beques salari.
 
Les beques salari són per a l'alumnat que iniciarà per primera vegada els seus estudis universitaris el curs 2016-2017 i afecta a alumnat amb famílies que no poden fer front a les despeses derivades dels seus estudis universitaris. L'alumne pot col·laborar amb la seua família aportant un sou pròxim al salari mínim interprofessional de fins a 600 euros durant els quatre anys de formació, sempre que superen acadèmicament els cursos.
 
Els requisits per a famílies de quatre membres és de fins a 18.000 euros i la nota mínima exigida, tant per a accedir com per a renovar, és d'un 5. Per a aquestes beques hi ha consignats 5 milions d'euros i s'estima que els beneficiaris poden arribar al miler fins a esgotar l'import.
 
La nova modalitat de beques de formació d'idiomes per a l'alumnat amb nivell B1 o superior en una llengua estrangera perquè augmente la seua capacitat d'inserció laboral. És una iniciativa en col·laboració amb els centres d'idiomes de les universitats públiques valencianes.
 
L'import total és d'1.413.000 euros cofinançats al 50 % pel Fondo Social Europeu i amb ajudes de fins a 600 euros, si s'obté la certificació per superar l'examen; en cas contrari, l'ajuda serà de 300 euros.
 
L'import dedicat a les beques Erasmus augmenta un 100% fins a doblar la quantitat del curs anterior amb govern del PP i passarà a ser de 600.000 euros. Les beques de formació a distància consistiran en l'exempció de taxes per als beneficiats i a aquest propòsit es destinaran 100.000 euros.
 
S'estableixen beques per a evitar l'abandó dels estudis, dedicades a cobrir l'import de la tercera o successives matrícules fins a 18 crèdits. Així es contribuirà a que l'alumnat amb dificultats econòmiques per a acabar els seus estudis,  puga finalitzar-los. Es dotaran amb 150.000 euros.
 
La modalitat de més dotació pressupostària és la dedicada a beques complementàries del Ministeri d'Educació, amb 11.400.000 euros. Quant a les beques d'estudis universitaris, tenen consignat un import de 3.000.000 euros.
 
Quant a les beques d'Excel·lència acadèmica, passen d'un pressupost de 650.000 a 1.000.000 euros, per als millors expedients de cada promoció i dels centres de l'Institut Superior d'Ensenyaments Artístics, perquè puguen millorar la seua formació.
 
L'ajuda màxima serà de 3.000 euros i per primera vegada s'obri la possibilitat que l'ajuda cobrisca la formació en centres privats i internacionals.