L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 4 de febrer del 2016

El 3% para pagar campanya del PP

El PP valencià, segons El País, hauria pagat la seua campanya electoral de les eleccions europees del 2014 amb una mossegada del 3%, el percentatge que s'exigia a l'empresa que facturaven serveis al PP.
 
El diari apunta que els indicis dels investigadors indiquen que una empresa d'autobusos va portar militants populars a l'acte central de l’Agora de València, i va negociar el trasllat d'afiliats en autocars i la facturació d'una mossegada del 3%, el percentatge que amb més freqüència exigia la xarxa. 
 
A l'acte electoral celebrat en L’Àgora el 21 de maig de 2014 va assistir el llavors president del Govern, Mariano Rajoy, el candidat popular a les europees, Miguel Arias Cañete, i la plana major del PP valencià, inclosos la llavors alcaldessa de València, Rita Barberá, i Alfonso Rus, en aquell moment president de la Diputació de València. 
 
El diari apunta que l'encarregat de tractar els detalls, segons aquests indicis, va ser Juan José Medina, director de campanya del PP provincial i vicepresident de la Diputació de València. Medina va ser detingut la setmana passada quan el jutge Víctor Gómez va llançar l'Operació Taula, investigada per la Guàrdia Civil i la Fiscalia. El jutge va imposar a Medina una fiança civil d'un milió d'euros després de rebutjar la petició de presó provisional realitzada pel ministeri públic.
 
Medina va ser, segons els investigadors, peça clau en la trama que va començar a actuar en 2003 i es va mantenir activa fins que tot va eixir a la llum, poc abans de les eleccions municipals i autonòmiques del 2015. 
 
Medina va ser amb Màxim Caturla, conseller delegat de Construccions i Infraestructures Educatives de la Generalitat Societat Anònima (Ciegsa), els principals receptors de les mossegades, que es van repartir de forma sistemàtica, segons les mateixes fonts, entre el benefici personal dels membres de la xarxa i el partit.