L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dijous, 11 de febrer del 2016

La corrupcio en el PP no para: Serafin Castellano, exconseller i exdelegat del govern, ben involucrat

El grup d'empreses del sector aeri dedicades a l'extinció d'incendis forestals va corrompre durant anys a multitud de polítics i alts càrrecs de diversos territoris, sobretot de València, i entre ells a l'exconseller i exdelegat del Govern, Serafin Castellano, del PP. En el registre de la seua casa es van trobar fins a 12 rellotges, molts per un valor damunt dels 7.000 euros, segons consta en el sumari.

La Policia ja ha constatat que molts dels polítics van acceptar els suborns de l'organització a la qual Castellà va beneficiar a València amb contractes. 

Un informe policials, del mes de juliol, se centra en les activitats cinegètiques de Castellano, entre uns altres, amb l'ànim de "influir amb açò en les decisions" que poguera adoptar l'exconseller. Existeix documentació que provava l'estada de Castellano, la seua dona i persones del seu entorn en establiments hotelers, al desembre del 2009, un mes en què es va renovar el servei d'avions destinats a les tasques d'extinció d'incendis forestals a la Comunitat Valenciana, per a 2010/2013, per valor de 22 milions.

En aqueix temps, Castellano s'allotjava en l'hotel Beatriz Albacete SPA en l'habitació 122, acompanyat pel seu amic José Miguel Pérez Taroncher, un empresari que va facturar a la Generalitat (quasi sempre en àrees dirigides per Castellano) 2,9 milions en només tres anys. Les dones de Castellano i Taroncher van adquirir una finca juntes. La societat Jopeta, que el seu titular és Taroncher, va enviar a un compte de Luxemburg quasi 2 milions d'euros.

Per altra banda, un informe de la Brigada d'Investigació de Blanqueig de Capitals i Anticorrupció de la Udef Central xifra en 163.736,92 euros les prestacions gratuïtes en activitats de caça que hauria rebut l’exdelegat del Govern en el País Valencià i exconseller de Governació, Serafín Castellano, de les societats pertanyents al grup Avialsa, el propietari del qual és Vicente Huerta, i que funcionaven com a caixa única.
El document està incorporat en la causa que investiga el jutjat d'Instrucció número dos de Sagunt sobre la denominada 'trama del foc'. L'informe de la Policia se centra en les activitats cinegètiques en les quals haurien participat Huerta i Castellano, entre d'altres, sufragades pel primer d'ells, segons les manifestacions realitzades en el seu moment per l'exgerent d'Avialsa, Francisco Alandí, sota la premissa d'"influir-hi en les decisions" que poguera adoptar l’exconseller per a afavorir al seu grup.