L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dilluns, 29 de febrer del 2016

L’Ajuntament proposa a la Generalitat traçats alternatius per a la circumval·lació


 
El govern municipal de Compromís no atura el seguit de contactes, reunions i gestions per tal de poder resoldre els problemes que té la nostra ciutat. I un dels problemes més greus és poder escometre d’una vegada el projecte de circumval·lació i desviar la carretera de l’interior de Tavernes.

I això passa, com tantes vegades hem dit, per poder obtindre els terrenys cosa que no té fàcil solució i menys després que el govern de Rajoy del PP a Madrid haja paralitzat durant 5 anys l’execució del projecte del riu Vaca. Un projecte que estava considerat com a prioritari i urgent dins del Pla Nacional a pesar de la poca consideració que ha rebut des del govern del PP.

Com tothom sap, la canalització del riu Vaca és el camí per obtenir els terrenys que calen, però això actualment és inviable gràcies a la paralització del projecte. Totes eixes circumstàncies el regidor d’Urbanisme, Josep Llàcer, i l’arquitecte de l’Ajuntament, Juan Tormo, lesw han explicades al subdirector general de mobilitat de la Generalitat, Josep Llin, en una reunió que han mantingut per tractar l’assumpte de la circumval·lació de Tavernes.

Llácer va aprofitar per donar-li a conéixer els problemes que es generen en la CV-50 al seu pas per Tavernes, així com possibles solucions. Aquestes s’han plasmat en diversos traçats alternatius que poden dur a terme la circumval·lació, tots ells dibuixats per la vessant sud del riu.

Ara l’Ajuntament realitzarà una proposta formal amb un traçat més elaborat i que també presentarà a les conselleries de Medi Ambient i Infraestructures i a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer. Quan l’Ajuntament haja obtingut l’aprovació de tots els organismes adients, serà la conselleria qui redactarà un projecte definitiu.

La reunió va abordar també altres problemes de la nostra ciutat relacionades amb el pas de la CV-50 per Tavernes. Josep Llàcer va proposar les possibles solucions per a pal·liar qüestions greus que té a hores d’ara la travessia, com són la necessitat d’engegar actuacions per a millorar la seguretat viària, el trànsit o els itineraris dels vianants.

Aquesta reunió seria una continuació de la que van mantindre fa uns dies el regidor i l’arquitecte municipal amb el cap del Servei Territorial de Carreteres de la Generalitat, Vicente Serrano.

Josep Llàcer ha afirma que en la conselleria “són conscients que la travessia de Tavernes és un dels punts més conflictius de tota la xarxa de la Generalitat”. Ara només cal que a més de ser conscients, s’aproven actuacions per poder iniciar el projecte.