L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.675
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:46.657

dijous, 25 de febrer del 2016

L'ESTAT DE LA QÜESTIO: Compromís no pot recolzar el pacte PSOE-Ciutadans

El dissabte Compromís decidirà la posició de la coalició davant el pacte PSOE-Ciutadans per a investir a Sánchez, però ja es dóna per segur el vot en contra a recolzar-lo.  Compromís ja ha subratllat que el document del PSOE-C'S no té res de "reformista i de progrés" a pesar que eixe és el nom que figura en l'encapçalament.

Mirant el text, alguns punts xoquen de front amb les qüestions plantejades per Compromís quan a infraestructures, finançament i reconeixement del deute històric del País Valencià. No existeix en el document referencies concretes a qüestions "fonamentals” per als valencians com el Corredor Mediterrani, ni a altres com el túnel passant del Parc Central, el projecte Avant d'Alacant o el tren de la costa.

El document del PSOE i C's si que contempla una reforma (quina?)  del sistema de finançament per a corregir les  insuficiències actuals i garantir els principis d'autonomia, coordinació, solidaritat i igualtat de la Constitució i també definits pel Tribunal Constitucional i també preveu la preparació de la modificació (quina?) de la Lofca en un termini de sis mesos.

Propostes insuficients per a Compromís perquè no contempla cap fórmula de retroactivitat ni compensació per a les comunitats infrafinançades com la valenciana. Tampoc existeix cap esment  a la reivindicació del deute històric que exigeix, no solament Compromís, sinó també el mateix PSOE valencià. ¿Vol el PSOE-C’s que ens oblidem que l'infrafinançament  ens ha privat als valencians sobre uns 13.000 milions d'euros en l'última dècada? ¿Voldrà que oblidem que estem a la cua de quasi tot en l'estat espanyol? 

I ja no solament són els temes estrictament valencians,  millor seria dir la inexistència en el document, els que enfronten a Compromís amb l'acord: no agrada la reforma de l'IRPF que vol "reduir la tributació de les rendes del treball quan la situació pressupostària ho permeta" i, mentrestant, no puja els tipus a les rendes més altes.

El programa de Compromís-Podemos en les passades eleccions generals contemplava una ampliació del nombre i els tipus de trams d'IRPF en les rendes amb més de 60.000 euros anuals, o siga que paguen més els que més cobren. Tampoc es veu amb bons ulls que PSOE-C's es comprometen a complir els mandats d'Europa, o siga, a més retallades, per a situar el dèficit per sota del 3% en 2017. 

Tampoc convenç la manera com s'aborda el capítol sobre educació, on cal recordar el compromís de tota l'oposició en la passada legislatura de derogar la llei Wert aprovada (imposada) només amb els vots del PP, o l'establiment de dos contractes en material laboral o que no figure clar i alt la derogació de la reforma laboral o la derogació de l'anomenada Llei Mordassa, una llei que ha fet que Amnistia Internacional incloga a Espanya entre els països que no respecten els drets humans.

Massa punts perquè Compromís puga donar llum verd a l'acord, molta distància respecte al Pacte del Botànic que està facilitant un govern PSOE-Compromís al País Valencià.

Nosaltres coincidim amb Joan Baldoví quan  afirma que és un pacte, el del PSOE-C's, que sembla més pensat a cercar l'abstenció del PP que a propiciar una majoria de canvi en el govern d'Espanya i, per tant, està condemnat al fracàs, almenys en allò que suposa aconseguir suports en les forces progressistes. 

L'Estat de la Qüestió només expressa l'opinió de l'equip de La Cotorra

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Clar que no. Que s'han cregut estos?

Anònim ha dit...

Que va home si eixe Alberto Rivera és més perillós que musolini i hitler junts.