L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.724
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES:37.997

divendres, 19 de febrer del 2016

PLENARI DE FEBRER 2016: L'Ajuntament retirarà les plaques commemoratives en edificis publics

La regidora Bea Ferreres
L’Ajuntament de Tavernes eliminarà les plaques i altres elements que facen ostentació de noms de polítiques en edificis públics. La decisió es va prendre en el plenari de febrer en aprovar una moció de Compromís que declarara de manera formal i pública la seua repulsa i reprovació de tots els polítics valencians que han resultat o resulten condemnats per corrupció, particularment per delictes contra la hisenda pública i la seguretat social i per delictes contra l’administració pública.


També la moció demanava la progressiva retirada en el municipi del nom i cognoms de persones que hagen ocupat càrrecs públics de representació política i que figuren en plaques i cartells, en edificis o infraestructures municipals. Segons es va dir, la retirada es farà a poc a poc i segons siga la placa o be se suprimirà el nom o es substituirà la placa per un altra respectuosa amb la data d’inauguració, obertura, etc.

La portaveu Bea Ferreres anunciava igualment que en la col·locació de noves plaques, elements o distinció en edifici o infraestructura municipal no es farà cap al·lusió al nom del càrrec públic encara que sí es farà referència al càrrec o institució.

La moció va ser aprovada per tots els grups excepte el PP que va votar en contra.
El PP no va aprovar la moció
La regidora Bea Ferreres indicava que en democràcia els valors de l'ètica i rectitud en política han de ser inherents en totes les persones que participen en ella, independentment de la seua adscripció política.

Recordava que hi ha moltes persones han estat condemnades amb penes i sancions pel mal ús dels càrrecs i que la societat no ha de fer memòria ni honor a tot aquell que ha procedit malament i ha faltat a l’honorabilitat, per haver ocupat un càrrec polític.

Per tant es considera que en els municipis no es poden mantindre plaques on figure el nom i cognoms de persones que no són dignes del record honorable de la ciutadania, ni que el seu nom aparega en edificis després de ser condemnades per deshonest comportament en el seu pas per la vida pública.