L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 10 de febrer del 2016

PLENARI DE FEBRER 2016: L'alcalde va donar bones notícies sobre la situació econòmica de l'Ajuntament



L’alcalde de Tavernes, Jordi Joan, va avançar en el plenari de febrer i dins del punt d’estat pressupostari del 4rt trimestre 2015 un conjunt de xifres on cal destacar que l’Ajuntament compleix tots els requisits que emanen del Ministeri d’Hisenda sobre les hisendes locals. 

La notícia és important i per a remarcar perquè és la primera vegada que l’Ajuntament de Tavernes compleix tots els requisits imposats des del Ministeri d'Hisenda sobre estabilitat pressupostària, la regla de la despesa i el període mitja de pagament. I ho fa en el primer any que el pressupost municipal ha estat gestionat íntegrament per Compromís.

Una altra xifra a destacar és la reducció del deute bancari en 1 milió d'euros, aconseguit a pesar de les dificultats de la crisi i la disminució d’ingressos que va tindre per la baixada de l’IBI.

Les xifres que va donar l’alcalde Jordi Joan indiquen quan a l’Objectiu d’Estabilitat Pressupostària que el resultat de la liquidació del pressupost del 2014 va ser de -51.775,38 €, (necessitat de finançament) però amb el resultat de l’execució del pressupost en el 4 trimestre del 2015 passa a +2.469.055,65 € (capacitat de finançament) que coincidirà amb el resultat del pressupost del 2015.

Quan a l’Objectiu de Regla de la Despesa assenyalava que per al 2015 i en el Pla Econòmic-financer s'havia fixat 599.425,22 €, però l’execució del 4 trimestre del 2015 indica una xifra de 1.985.141,39 €. %. Això vol dir que mentre el Ministeri autoritza un augment de despesa del 1’8%, l’Ajuntament ha passat a estalviar en gastar-se el 12,47% menys del previst.

Jordi Joan va indica així mateix que s’havia reduït el temps de pagament a proveïdors que havia passat de 30 dies de mitjana a finals del 2014 a 25 dies a finals del 2015. Aquest termini és comptador des del moment que es conclou l’expedient de la factura. 

També va informar l’alcalde que el capital pendent d’amortitzar ha passat a ser 13 milions quan fa un any era de 14 milions, una rebaixat en un milió en un any. Això implica que l’index d’endeutament actual és del 81’25% quan Compromís va heretar del PP un index del 109'73 %:  16.011.347 euros es devien a juny del 2011.

3 comentaris:

Anònim ha dit...

Les dates de pagament mitjà a proveidors és falsa,ni en el 2004 era de 30 dies (de 2 a 3 mesos) i ara tampoc de 25 dies. Des de l'entrega de factura per registre d'entrada. I si són casos puntuals sempre amb els mateixos,és pitjor encara:agravi comparatiu per a uns i tracte de favor per a altres.
Espere no isca cap comentariste amb lo de que si no vols,no treballes per a l'Ajuntament. No estem parlant de la botigueta del cantó,sino de l'administració pública i unes lleis que complir. Però clar,si ho va a arribar a dir fins i tot un Sr. alcalde...

Anònim ha dit...

Eva Palomares per favor no el dones conter que fas el ridicul tots els dies de pleno.
Per que no parles de la piscina de valoració "0" perque es va fer.

La Cotorra de la Vall ha dit...

El període mitjà de pagament tal com diguem és de 25 dies després del 30 que hi ha per concloure l'expedient de la factura.

I si vosté no s'ho creu té una solució molt fàcil: ho sol·licita per escrit a l'Ajuntament i que li faciliten les dades.

Resulta que l'alcalde ho diu en el plenari, ningú de l'oposició posa cap de "reparo" ni posa en dubte les xifres, i ara vé vosté a marejar la perdiu.

De tota manera no son xifres de l'alcalde: Són xifres de la Intervenció Municipal, i al front hi ha un cos de l'Administració nacional, no un regidor d'un partit.

I efectivament és l'Administració Pública i certificat tot i enviat al Ministeri d'Hisenda per un funcionari (la Interventora) del cos nacional de l'Administració Pública.

Pot ser el que li sàpiga malament són eixos 25 dies, i no els 390 o 540 dies i altres xifres semblants que eren prou habitual en la legislatura del PP, fins arribar a l'extrem que no volia ningú treballar per l'Ajuntament.
Ara això no passa, més bé al contrari, volen treballar per a l'Ajuntament.