L'equip de la "La Cotorra de la Vall" es reserva el dret a publicar o no les noticies o els comentaris rebuts si considera que són d'actualitat, aporten novetats o són punts de vista interessants i/o qualsevol dada, fet o circumstància que puga interessar en relació amb una noticia oferida. Els articles enviats i els d'opinió se signaran amb el nom real i domicili de l'autor, identificat amb fotocopia del DNI o equivalent. Si voleu fer-nos arribar qualsevol informació podeu usar el nostre correu electrònic: lacotorradelavall@gmail.com

PÀGINES LLEGIDES AHIR: 1.677
PÀGINES LLEGIDES EN AQUEST MES: 40.944

dimecres, 16 de març del 2016

L'Escola d'Adults crema la seua falla basada en els canons tradicionals


L'Escola d'Adults Bolomor va cremar ahir la seua falla. Una falla confeccionada seguint els cànons tradicionals i, tal com  n'explicava un dels versos, a partir dels trastos vells i altres andròmines que es podien trobar per les cases fent bona la cançó de "l'estoreta velleta": un trasto per a la falla de Sant Josep.


Però clar la cosa no podia quedar només ací, i la falla va completar el monument amb "ninots" això si, fets a la antiga manera de draps, cartró i paper, molt d'agrair perquè ens va tornar a temps arrere que si el coneixem és per les fotografies d'època.  Tot un encert, i sobre tot els materials emprats, que també ens varen recordar les fogueres de Sant Pere a Tavernes. 

¿Ui, això de les fogueres de Sant Pere que és? us preguntareu alguns. Ara toca a preguntar els major de l'Escola d'Adults  i igual l'any que ve a partir d'eixe fet tradicional perdut, surt alguna bona falla.

I la cremà perfecta. L'elecció de materials es va notar en el foc, net i polit, sense res llançat a l'atmosfera, i tota la falla encesa a la una, com tocava. Només un petit "però" sempre perdonable: Una llàstima que algun moble en cremar ens obsequiarà amb una bona bafarada de fum negre, però no té cap importància: va ser poc de temps i més ne vegem en les falles actuals, pel tipus de material que s'usa en la confecció.


I com no, la corporació no va voler perdre's la festa de l'Escola d'Adults i va enviar els seus representants que posaren per a la posteritat. No ho sabem cert i no volem posar la mà dins del foc (de la falla, clar) però pensem que és la primera vegada que els representants del consistori es fotografiaven tots junts amb el professorat de l'escola.  Bon senyal, i que dure!


I per acabar la festa, a l'estil tradicional com pertoca, l'Escola d'Adults va obsequiar als assistents a xocolate i bunyols. Però atenció, XOCOLOTE i BUNYOLS, així en majúscules, res a vore amb els sucedanis que ens toca tastar, sobre tot en les falles a València. Com diguem a TAvernes,  l'aigua clara i el xocolate espés, i espés com estava, com toca! I bo, molt bo. Com els bunyols, els de sempre, aquells que fa la iaia en casa. Felicitem per tant a les cuineres i algun cuiner-profe que ens digueren va estar remenant la cassola perquè tot isquera bé. I felicitar a la direcció i professorat per la festa i el bon treball faller. 


I en acabar veiérem els xicots de FCC que ja havien pràcticament acabat el treball d'arreplegada de cendres de la falla. Ahir va ser dia extra i 9 falles en total van cremar a Tavernes que van ser arreplegades de seguida. I després hi ha qui diu que ....